Wat is een minilening

Het kan iedereen overkomen dat je even rood staat en snel geld nodig hebt; veel mensen gaan dan een minilening aan. Wij hebben voor je uitgezocht wat een minilening is en hoe het een en ander geregeld is.

Hoe gunstig is een dergelijke lening

Je weet nog wel hoe het vroeger ging wanneer jouw zakgeld eerder op was dan de maand zelf. Je ging naar je ouders toe en vroeg ze om en voorschot voor de volgende maand. Uiteindelijk betaalde je hun het bedrag weer terug binnen een paar dagen dus er was niets aan de hand. Dit is het principe van een kleine lening voor jou. Heb je snel geld nodig en gaat het om een heel beperkt bedrag, dan kan je een mini lening afsluiten waardoor je het geld gedurende een korte termijn tot je beschikking hebt om snel een bepaalde rekening te betalen. Een mini lening is een lening die voor de meeste mensen heel gunstig lijkt. De vraag is of dat wel zo is. We namen een aantal zaken onder de loep.

AanbiederBedrag
FerratumMax. €1500,-Aanvragen
Saldodipje.nlMax. €1500,-Aanvragen

De aanvraag van een mini lening

Dit soort leningen vraag je op een heel gemakkelijke manier aan. Je hoeft geen ingewikkelde formulieren in te vullen en je hoeft niet naar de bank toe. De meeste kredietverstrekkers geven een dergelijke lening af op basis van een sms die je hun stuurt. Een kopie van je ID card en een bankafschrift zijn doorgaans voldoende informatie die je moet toesturen om een mini krediet te krijgen. Het is binnen een paar uur geregeld waardoor jij heel snel over het geld kan beschikken.

De rente over een mini lening

Sluit je een minikrediet af, dan is de regel dat je geen rente hoeft te betalen. Dat zou heel goed nieuws zijn, ware het niet dat je over een dergelijke lening wel afhandelingskosten of administratiekosten moet betalen. Wanneer je goed gaat rekenen kom je er vaak achter dat deze kosten hoger zijn dan het rentepercentage wat banken aan jou mogen berekenen voor een dergelijke lening. De rente die je niet betaalt wordt dus in feite wel betaald, maar dan onder een andere noemer.

Waar zit het gevaar van een minilening

Mini leningen hebben een hele tijd lang een uiterst slechte naam gehad. Dat bleek niet voor niets want er zit nogal een gevaar achter dit soort flitskredieten. Het belangrijkste gevaar is wel dat je het wellicht niet op tijd kan terugbetalen. Je gaat een heel korte terugbetalingstermijn aan van 10 tot 30 dagen. Heb jij in die tijd onverhoopt een andere financiële tegenvaller, dan zal het bedrag wat je terug moet betalen oplopen in de vorm van een boete die je krijgt bovenop de aflossing. Er kunnen ook sancties tegen je worden genomen en met een beetje pech loop je om een paar tientjes een BKR notering op. Dan krijg je later problemen wanneer je een hypotheek wil gaan afsluiten. Heb jij maandelijks een geldtekort dan kunnen de problemen oplopen. Je staat dan voortdurend in het krijt bij een geldschieter.