Wanneer een persoonlijke lening afsluiten?

Persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten?

Als je geld wilt lenen dan weet je dat er meerdere leenvormen zijn. De keuze voor de juiste leenvorm heeft vaak te maken met het doel waarvoor jij geld wilt lenen. Als je een klein bedrag wilt lenen dan kies je voor de minilening en wil je een huis kopen dan sluit je een hypotheek af. Wil je een auto kopen, een nieuwe keuken of je huis verbouwen? Dan zou je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet kunnen afsluiten. Maar er zit een behoorlijk verschil tussen deze twee leenvormen.

Persoonlijke lening afsluiten

Ga je een persoonlijke lening afsluiten dan zul je het bedrag wat je wilt lenen in één keer op je rekening gestort krijgen. Je weet vooraf de looptijd, de rente en je kunt niet altijd boetevrij aflossen. Een persoonlijke lening afsluiten doe je als je voor zekerheid gaat. Je gaat een auto kopen en wilt niet nog afbetalen nadat de auto al is afgeschreven dan is de persoonlijke lening de oplossing. De persoonlijke lening is een populaire lening. Helemaal in deze gunstige tijd waarin de rente over een persoonlijke lening laag staat besluiten steeds meer mensen een persoonlijke lening af te sluiten.

Doorlopend krediet afsluiten

We pakken ook het doorlopend krediet er even bij. Aangezien de bedragen welke je met de persoonlijke lening en het doorlopend krediet kunt lenen redelijk gelijk zijn. Toch verschillen beide leningen van elkaar en dan niet alleen qua rente maar de voorwaarden verschillen. Een doorlopend krediet is flexibeler dan het persoonlijk krediet. Je hoeft het totale bedrag niet meteen op te nemen, de rente over het doorlopend krediet fluctueert en de looptijd staat vooraf niet vast. Bovendien kan je tijdens de looptijd nog extra geld opnemen tot aan het kredietlimiet en je kunt tussentijds aflossen. Als je ergens een lagere rente tegenkomt dan kun je het doorlopend krediet boetevrij aflossen en overstappen.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Waarvoor geld lenen?

Wanneer je dus een persoonlijke lening afsluit dat hangt dus van een behoorlijk aantal factoren af. En één van de belangrijkste is wel het doel waarvoor je het geld wilt lenen. Als je geld gaat lenen weet je natuurlijk altijd waarvoor je dit gaat doen. Denk wel altijd goed na over de leenvorm welke jij wilt afsluiten, het zou zonde zijn als je door een verkeerde beslissing te veel geld betaald voor jouw lening.

Laagste rente persoonlijke lening

Als je eenmaal besloten hebt een persoonlijke lening af te sluiten komen er andere factoren om de hoek kijken welke bepalend zijn. Je wilt de laagste rente over je persoonlijke lening betalen die er op dat moment aangeboden wordt. De rente over een persoonlijke lening is de grootste kostenpost van jouw lening, het is dus mooi als je hierop kunt besparen. Om erachter te komen waar je de laagste rente betaald zul je de persoonlijke leningen moeten vergelijken. Hiervoor hoef je tegenwoordig niet meer naar een bank of de deur uit. Het vergelijken van de persoonlijke lening doe je online. Zodra je een persoonlijke lening hebt gevonden met een lage rente dan vraag je een offerte op. Nu kun je op je gemak thuis de voorwaarden en de kleine lettertjes goed doorlezen en daarna de persoonlijke lening afsluiten.