Een kredietje hier, een lening daar

Vele kleine leningen kunnen goedkoper door oversluiten lening. Rood staan op je bankrekening is allang niets meer om je voor te schamen. De meeste mensen herkennen zich wel in het feit dat een maand net wat langer duurt dan de hoogte van jouw salaris. Wanneer je dan tegen het einde van de maand wordt geconfronteerd met een defecte wasmachine kan het zomaar voorkomen dat je een lening zal moeten aangaan om een nieuwe te kopen. Daarnaast kan het geen kwaad om eens goed in je portemonnee te kijken. Steeds meer mensen hebben daar een creditcard in zitten en die wordt vaker gebruikt dan je lief is. Het zijn allemaal vormen van kleine leningen die behoorlijk kunnen oplopen.

Waarom allemaal kleine leningen zo duur zijn

Heb jij allemaal kleine leningen uitstaan, dan is de kans groot dat je maandelijks een behoorlijk bedrag betaalt aan rente en aflossing. Al die kleine roodstanden en kredieten vormen samen een behoorlijk grote post en het overzicht ben je al vrij snel kwijt. Een krediet wat heel kostbaar is, is het koophuiskrediet. Dat is de mooie naam voor een klantenkaart die je hebt bij bijvoorbeeld een postorderbedrijf. Je bestelt heel gemakkelijk iets en je betaalt het in maandelijkse termijnen terug. Dat kan echter behoorlijk oplopen aangezien de rentes heel hoog zijn. Een rente van 11 procent per jaar is geen uitzondering, en het is iets wat jou maandelijks flink wat kost. Het is dan ook goed om te kijken of je een lening niet beter kan oversluiten.

Geniet van de lage rente

Wanneer je kijkt naar de rentestand kom je erachter dat die behoorlijk lager is dan dat deze was toen jij een krediet aanging. Betaal jij maandelijks aflossing op een krediet van een paar jaar oud, dan betaal je mogelijk dus honderden euro’s per jaar teveel terug. Zonde, want met dat geld zou je hele andere dingen kunnen doen. Wil jij genieten van de lage rentestand dan is het ook een goed idee voor het oversluiten lening. Dat doe je door met een externe kredietverstrekker in zee te gaan die jouw kredieten aflost en met jou een nieuwe overeenkomst met een lagere rente aangaat.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Welke leningen kunnen er worden overgesloten

In principe kan elk type lening worden overgesloten. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen een koophuiskrediet, een roodstand bij de bank en een persoonlijke lening. Alle soorten leningen worden gebundeld en deze worden in één pot ondergebracht. De geldverstrekker betaalt de leningen af aan de geldverstrekkers en vervolgens betaal jij maandelijks aflossing aan de geldverstrekker. Er is slechts één soort lening die niet kan worden overgesloten op deze manier; de hypotheek. Dat is namelijk een lening met jouw huis als onderpand en de geldverstrekker kan die lening niet zomaar overnemen van de hypotheekverstrekker. Daar zal een officiële nieuwe hypotheek aan te pas komen met een notariële akte.