Waarvoor kan je een minilening aanvragen?

Even snel geld nodig? Het aanvragen van een minikrediet of minilening is zo gebeurd tegenwoordig. Maar waar kan je een minilening allemaal voor afsluiten? Deze vraag is heel simpel te beantwoorden want deze kleine lening is overal voor aan te vragen. Je hoeft vooraf ook niet aan te geven wat de reden is voor de aanvraag. Dit is anders dan bij andere leenvormen zoals bijvoorbeeld de persoonlijke lening of bij het aanvragen van een doorlopend krediet. Hierbij leen je ook veel grotere bedragen en daarom wil de kredietverstrekker ook veel meer informatie van je hebben.

Kleine bedragen lenen

Bij het minikrediet kan je maximaal een bedrag van €1500,- euro lenen. En dit bedrag kan je vandaag al op je rekening hebben. Dit is de reden dat deze lening ook wel “Lenen zonder gedoe” wordt genoemd. Er is geen leenvorm waar je zo makkelijk aan je geld kunt komen als bij deze vorm van lenen. Buiten dat het aanvragen en afsluiten erg makkelijk gaat heb je het geldbedrag dus ook dezelfde dag al op je rekening staan. Als je een terugkerende klant bent dan staat het vaak al met 10 minuten op jouw rekening bijgeschreven. Ook hierin is de flitslening uniek, met geen andere leenvorm kan je zo snel over je geld beschikken. En ook dit heeft weer te maken met het relatief kleine bedrag wat je kunt lenen.

Lenen met BKR en zonder loonstrook

Als je ooit niet al je betalingsverplichtingen op tijd hebt vervuld dan sta je negatief geregistreerd bij het BKR in Tiel. Als je geregistreerd staat en je wilt een lening, een creditcard aanvragen of een abonnement afsluiten dan zal het bedrijf waar je dit bij wilt doen jouw status bij het BKR opvragen. Als je negatief staat geregistreerd in Tiel dan kun je de goedkeuring vaak wel vergeten. Maar er is een uitzondering, je kunt namelijk wel geld lenen met een minilening ondanks de negatieve BKR registratie. Dit is voor veel mensen een groot voordeel. Normaal gesproken zouden ze namelijk nooit een lening aan kunnen vragen. Je kunt dan wel niet meer dan 1500 euro lenen maar het is beter dan helemaal niets.

Voordelen van de minilening

  • Snel geld lenen
  • Het geld wordt direct op je rekening gestort
  • Het aanvragen gaat simpel via internet
  • Geld lenen van 100 tot 1500 euro
  • Geld lenen zonder BKR controle
AanbiederBedrag
FerratumMax. €1500,-Aanvragen
Saldodipje.nlMax. €1500,-Aanvragen

Nadelen minilening

Als je het bovenstaande zo leest dan zou je denken dat er alleen maar voordelen aan deze lening zitten. Dat is natuurlijk niet het geval, de nadelen van de minilening zijn dat de bijkomende kosten best hoog kunnen oplopen. Helemaal als je te laat bent met het terug betalen van de lening dan zul je een boete krijgen over het bedrag wat je leent. De looptijd over een kleine lening is maximaal 62 dagen, en zodra deze looptijd is verstreken moet je het geleende geld hebben terug betaald. Doe je dit niet dan volgt er een boete.

Minilening aanbieders

In Nederland kan je nog maar bij twee aanbieders terecht als je een minilening wilt aanvragen. Je kunt bij Ferratum en Saldodipje de kleine lening aanvragen. Dit zijn twee eerlijke bedrijven, ze zijn al jaren actief en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) ziet er op toe dat alles volgens de Nederlandse wetgeving verloopt.