Waar een lening afsluiten?

Je wilt een lening afsluiten maar waar kan je dit het beste doen? Op de vraag “waar een lening afsluiten?” is geen passend antwoord te vinden. De juiste lening voor de één hoeft niet voor jouw de ideale lening te zijn. Bij wie je het beste een lening kunt afsluiten is dus helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Hoeveel kan ik lenen? Wat voor lening wil je afsluiten? Tegen welke looptijd en hoe veel geld wil je lenen? Allemaal factoren welke de aanvraag van de lening zullen beïnvloeden.

Leen vooral verstandig

Als je gaat lenen, leen dan vooral verstandig en sluit niet bij de eerste de beste kredietverstrekker zomaar een lening af. Neem de tijd voor het afsluiten van een lening en sluit de lening niet overhaast af, het kan je namelijk veel geld kosten. Door vooraf goed te bepalen welke lening je wilt afsluiten en de kredietverstrekkers te vergelijken zal je de lening afsluiten welke bij jou past.

Lees de voorwaarden

Tegenwoordig sluit je online een lening af, met als gevaar dat de lening te snel zal worden afgesloten met alle vervelende gevolgen van dien. Door online de kredietverstrekkers te vergelijken zie je al snel waar je het beste terecht kunt om de lening af te sluiten welke bij jou past. Let er op dat je de lening eventueel kosteloos kunt oversluiten. Je sluit nu misschien de goedkoopste lening af maar in de loop der jaren kan deze lening wellicht niet meer de goedkoopste zijn. Het zou dan makkelijk zijn als je kunt overstappen naar een goedkopere kredietverstrekker.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Lage rente

Natuurlijk wil je ook een goedkope lening afsluiten. Door de rentetarieven van de kredietverstrekkers te vergelijken kom je er al snel achter waar je een goedkope lening kunt afsluiten. De rentetarieven schommelen continue, het is dus aan te raden om de rentetarieven in de gaten te houden en ook als je de lening al hebt afgesloten. Als je namelijk een veel goedkopere lening dan je huidige lening tegen komt dan heb je vaak de optie om te oversluiten. Ondanks dat je een boete van je huidige kredietverstrekker zult krijgen kan het nog lonen om over te stappen naar een andere kredietverstrekker als de rente daar een stuk lager is.

Kredietverstrekkers

Iedere leenvorm heeft een aantal kredietverstrekkers. De ene leenvorm wat meer dan de andere. Als je bijvoorbeeld een minilening wilt afsluiten voor een bedrag van maximaal 1000 euro dan is de keuze kleiner dan dat je een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een hypotheek wilt afsluiten. Hoe meer kredietverstrekkers er zijn hoe groter de concurrentie en dit kan weer goed zijn voor jouw portemonnee.

AFM

Bij het afsluiten van een lening zul je moeten kijken of de kredietverstrekker is aangesloten bij het AFM. De Autoriteit Financiële Markten ziet er op toe dat de kredietverstrekker zich aan de regels en plichten zal houden. Voor jou als consument is dit prettig, je weet op deze manier dat er geen woeker rentes worden berekend en dat je een lening afsluit bij een betrouwbare kredietverstrekker.