Persoonlijke lening aanvragen

Wil je een grote investering doen en heb je daarvoor geld nodig? Je wilt bijvoorbeeld een nieuwe auto kopen maar je hebt niet het hele bedrag hiervoor al gespaard? Dan kan het aanvragen van een persoonlijke lening uitkomst bieden. Dit is te doen bij zeer veel aanbieders. Denk bijvoorbeeld aan banken. Je kunt al snel tot wel enkele tienduizenden euro’s lenen en die gespreid over een periode van een aantal jaren terugbetalen. Er zijn dan wel een aantal dingen waar je op moet letten. Het is daarom goed om wat meer informatie over de kenmerken van een persoonlijke lening te verzamelen.

Het bedrag

Het bedrag van een persoonlijke lening is altijd wat hoger. Denk aan tweeduizend euro of meer. Als je minder wilt lenen kom je namelijk eerder uit bij een minilening. Een persoonlijke lening gebruik je voor grote investeringen. Zoals bijvoorbeeld een auto of een verbouwing aan je huis of woning. Je neemt deze lening op eigen naam. Daarom wordt het ook een persoonlijke lening genoemd. Het bedrag kan flink oplopen. Bij veel banken kan je bijvoorbeeld tot wel vijftigduizend euro lenen op eigen naam. In sommige andere gevallen loopt het mogelijke bedrag zelfs op tot 75.000 euro dat je kunt lenen.

De looptijd

De tijd die je erover mag doen om een persoonlijke lening terug te betalen wordt de looptijd genoemd. Deze kan per lening verschillen. Wel wordt altijd vooraf vastgelegd hoe lang je er over mag doen voor de bank of de andere kredietverstrekker zijn geld volledig terug wil hebben. Een looptijd kan ook verschillen met de hoogte van het bedrag. Wanneer je tienduizend euro leent, dan is een tijd van 48 maanden, of vier jaar, best lang. Wanneer je echter 75.000 euro leent is dit helemaal niet zo lang. Looptijden kunnen wel oplopen tot bijvoorbeeld twaalf jaar als de bedragen in de tienduizenden euro’s lopen.

Het aanvragen

Een persoonlijke lening aanvragen gaat tegenwoordig wel ietsje anders dan in het verleden. Je kunt bijvoorbeeld al heel veel online regelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om al je gegevens in te vullen en de hoogte en looptijd van de lening die je zou willen afsluiten aan te geven. Je krijgt dan direct een offerte toegezonden zodat je kan zien hoeveel het je op termijn zal kosten aan rente. Ook kan je dan zien aan welke voorwaarden je moet voldoen. Wanneer je hier akkoord mee gaat kan je contact opnemen met de bank. Deze kan dan de zaken voor je in gang gaan zetten.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Het afhandelen

Als alles in orde is, bijvoorbeeld de controle bij het BKR in Tiel, dan kan de lening gesloten worden. Je krijgt het bedrag dan op jouw rekening en kunt de investering die je voor ogen had gaan doen. Het terugbetalen kan vervolgens maandelijks met een bepaald bedrag worden gedaan. Vaak is dit iedere maand hetzelfde bedrag voor zo lang als je hebt afgesproken bij het afsluiten van de lening. Aan het eind zijn dan zowel het leenbedrag als de rente hierover afgelost en ben je van de lening af. Let wel op dat je je hier netjes aan houdt. Bij een betalingsachterstand kan je in de problemen komen. Dit wil je natuurlijk voorkomen.