Doorlopend krediet aanvragen

Lenen is vaak een oplossing voor problemen. Je kunt immers niet altijd alles vooraf voorspellen. Maar wanneer je een lening afsluit, dan kan je daar niets meer aan veranderen. Terwijl dit soms toch nodig is. Dan kan het een oplossing zijn om niet voor een persoonlijke lening, maar juist voor een doorlopend krediet te gaan. Met een doorlopend krediet kan je namelijk heel flexibel met geld lenen omgaan. Het is dan wel belangrijk dat je goed op de hoogte bent van wat er allemaal wel en niet kan. Er zijn namelijk wel enkele voorwaarden verbonden aan deze vorm.

Wanneer je het nodig hebt

Het voordeel van een doorlopend krediet is dat je hem in principe maar één keer hoeft aan te vragen. Nadat je de deal hebt gesloten met de kredietverstrekker ben je klaar. Je kunt dan opnemen wanneer je het geld nodig hebt en aflossen wanneer je daar het geld voor hebt. Zo kan je altijd je budget aanvullen wanneer je tekort komt en je krediet aflossen wanneer je over hebt. Dit is vooral handig omdat je in het leven nu eenmaal met onverwachte uitgaven wordt geconfronteerd. Een doorlopend krediet is daar een heel handig hulpmiddel bij zodat je altijd genoeg hebt.

Het doen van een aanvraag

Een doorlopend krediet kan je bij elke bank aanvragen. Dat kan je in eerste instantie gewoon online doen. Je kunt daar je gegevens invullen en aangeven dat je een doorlopend krediet van een bepaalde hoogte wilt aanvragen. De hoogte is het maximale bedrag dat je op een bepaald moment kan lenen. Je kunt deze aanvraag vervolgens digitaal versturen en je krijgt een offerte toegezonden. Aan de hand daarvan kan je besluiten of je een afspraak wilt maken met de bank en alles wilt afronden. Dit moet je vaak ter plekke doen met een adviseur die in dienst is bij de bank.

Vergelijken

Wat je kunt doen als je een aanvraag doet, is de verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijken. Zo kan je alle voorwaarden van de verschillende banken naast elkaar leggen. Ook kan je een vergelijking maken tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Aan de hand daarvan kan je besluiten wat voor jou de beste optie is en daar voor gaan. Het vergelijken kan je ook met een aantal tools op internet doen. Je kunt dan de algemene gegevens zoals de hoogte van het bedrag en de looptijd die je zou willen invullen. Aan de hand daarvan komt een uitslag naar voren van de verschillende kredietverstrekkers.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Kosten en voorwaarden

Het is wel belangrijk dat je altijd even de kosten en voorwaarden die aan een bepaalde lening verbonden zijn doorneemt. Een doorlopend krediet heeft veel voordelen, maar die kunnen wel verschillen per aanbieder. Let er bijvoorbeeld op of je boetevrij kunt aflossen. Dit kan nogal een verschil maken. Bedenk je ook wat voor jou belangrijk is. Wil je meer flexibiliteit, ook als dat een iets hogere rente tot gevolg heeft? Dan is het belangrijk dat je dat wel in de voorwaarden terugvindt. Als alles naar wens is ingevuld kan je gebruik gaan maken van je doorlopend krediet.