Wanneer je om je heen kijkt zul je zien dat we leven in een wereld vol met rijkdom: Auto’s, huizen, vliegtuigen, winkels, restaurants…mensen geven overal en haast aan de lopende band geld uit. Hoe kan dat? Zijn we allemaal echt zo rijk? En hoe rijk ben je zelf eigenlijk?

Wat is rijk precies?

Rijkdom is een relatief begrip. Toch lijkt het erop dat de meeste mensen in ons land het goed voor elkaar hebben. Logisch dat je graag wil weten hoeveel je zelf te besteden hebt. Dat lijkt een eenvoudige vraag, maar dat is het niet. We leven immers in een wereld waar het volkomen normaal is om pas achteraf voor iets te betalen. Of het nou een auto is, of een huis, een studie of verbouwing, we lenen ons rijk.

Wil je weten hoe rijk jij bent?

Om meer informatie te krijgen over wat jij precies te besteden hebt kun je in gesprek gaan met een kredietverstrekker. Misschien heb je net je rijbewijs gehaald en wil je in je eigen auto over de snelweg kunnen rijden? Of misschien heb je een stage in het buitenland op het oog en wil je weten hoe je die kunt bekostigen?

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Verschillende manieren om te lenen

Lenen kan op verschillende manieren, tegen verschillende kosten, met verschillende termijnen. Waar lenen sowieso altijd op neerkomt is dat je geld uitgeeft wat je later dient terug te betalen. Hierover wordt dan rente berekend ten behoeve van de kredietverstrekker. Dit betekent dus dat geld lenen altijd kosten met zich meebrengt. Toch kan een lening ook voor jou voordelig zijn.

Een doorlopend krediet

Wil je bijvoorbeeld die stage in het buitenland doen, dan is een doorlopend krediet een goede manier om ervan verzekerd te zijn dat je in het buitenland in je onderhoud kunt voorzien. Je kunt te allen tijde geld terug betalen en indien nodig kun je terugbetaald geld weer opnieuw opnemen. De looptijd van een dergelijke lening is afhankelijk van de snelheid waarmee je kunt terugbetalen en de hoogte van de rente. Maar als deze stage de opzet is naar een goed betaalde baan, dan is een doorlopend krediet in wezen een manier om te genieten van de rijkdom die je later gaat krijgen.

Een persoonlijke lening

Of ben je wellicht degene die net zijn rijbewijs heeft gehaald? Auto’s zijn duur, maar met een persoonlijke lening is het kopen van een auto ineens een heel stuk makkelijker. In dit geval weet je precies hoe lang de lening duurt en tegen welk percentage je de lening afbetaalt. Zo kun je dus heel gemakkelijk betalen voor je auto terwijl je er al in rijdt.

Ontdek hoe rijk je bent

Geld lenen kost geld en je moet hierin nooit onbezonnen te werk gaan. Laat je daarom ook goed adviseren door een expert over wat voor jou de mogelijkheden zijn. Dat gezegd hebbende: Een lening maakt veel mogelijk, ook voor jou. Wanneer je verantwoordelijk en goed geïnformeerd een lening afsluit, kun je genieten van de vrijheid die het je geeft. De rijkdom die je om je heen ziet als je op straat bent, die rijkdom is ook van jou.