Rentetarieven

Zodra je geld gaat lenen zal je te maken krijgen met de rentetarieven welke je moet betalen over het geleende geldbedrag. Doordat de rente tegenwoordig flink is gedaald is het lenen van geld goedkoop geworden. Bij het afsluiten van een lening zal je dus naar de rentetarieven moeten kijken als je zo goedkoop mogelijk een lening wilt afsluiten.

Hypotheekrente

Over iedere lening zal je rente moeten betalen, de rente is een percentage over het geleende bedrag. Je zult begrijpen dat je de meeste rente betaald over een hypotheek. De hypotheekrente is dan ook een rente welke veel mensen bezig houdt. De hypotheekrente bepaald namelijk voor een groot deel jouw maandlasten als je een huis gekocht hebt. Als je nog een huis gaat kopen dan is het verstandig om eerst de rentetarieven goed te vergelijken. Door een hypotheek met een lage rente af te sluiten kan je al snel honderden euro’s besparen.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen
Als je al een hypotheek hebt afgesloten en na enkele jaren blijkt dat je bij een andere kredietverstrekker een hypotheek met een veel lagere hypotheekrente kunt afsluiten, dan is het in veel gevallen rendabel om de hypotheek te oversluiten. Je zult dan wel een boete moeten betalen aan je huidige hypotheekverstrekker maar de lagere hypotheekrente zal dit op de langere termijn goed maken. Een klein verschil in de hoogte van de rente kan je al heel veel geld schelen, dus waarom zou je jouw hypotheek in dat geval niet oversluiten?!

Rente vastzetten

De rentetarieven stijgen en dalen voortdurend, je zult dus op het juiste moment de lening moeten afsluiten. Bij een persoonlijke lening staat de rente vast je weet dus zodra je een persoonlijke lening afsluit wat de rente is tijdens de hele looptijd. Bij het doorlopend krediet zal de rente wel schommelen. Bij een doorlopend krediet weet je dus ook niet precies wanneer je de lening in zijn geheel hebt afgelost. De rente over de hypotheek zet je vast voor een bepaalde periode welke je zelf mag bepalen. Als de rente hoog is en je denkt dat deze nog gaat dalen dan zet je de hypotheekrente vast voor bijvoorbeeld 1 jaar. Kan je een hypotheek afsluiten tegen een lage rente dan is het verstandig om deze voor 5 of zelfs 10 jaar vast te zetten.

Als je een hypotheek af gaat sluiten dan is het zeker aan te raden om de rentetarieven goed in de gaten te houden. Je kunt dit zelf online doen maar je kunt er ook voor kiezen om dit door een financieel expert te laten doen. Wat de rentetarieven ook zijn het lenen van geld kost nu eenmaal altijd geld.