Rente doorlopend krediet vergelijken

Vergelijk en vind de laagste rente

Als je een doorlopend krediet gaat afsluiten zul je over het geleende bedrag rente moeten betalen. Tegenwoordig staan de rentetarieven op een historisch dieptepunt, dit betekent dat je tegen een hele lage rente geld kunt lenen. Het afsluiten van een doorlopend krediet kan nu dus een heel stuk goedkoper dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden. De verwachting is dat de rente ook in 2017 nog op het lage niveau zal blijven staan. Het aantal af te sluiten leningen zal daarom ook in 2017 weer behoorlijk groot zijn.

Rente doorlopend krediet vergelijken

Het doorlopend krediet is een lening die je afsluit als je wat meer financiƫle ruimte wilt voor een bepaalde periode. Je kunt bij het doorlopend krediet namelijk altijd tussentijds geld opnemen tot een vooraf afgesproken kredietlimiet. Je weet bij deze leenvorm dus vooraf niet wat de looptijd van de lening zal zijn. Ook de daadwerkelijke kosten van het doorlopend krediet kun je vooraf niet exact bepalen omdat de rente kan wijzigen en omdat je tussentijds geld op kan nemen of kunt aflossen. Je kunt wel de kosten over het doorlopend krediet zo laag mogelijk houden. Je zult daarvoor de rente van het doorlopend krediet moeten vergelijken. Als je een doorlopend krediet gaat afsluiten zul je er wel rekening mee moeten houden dat het gevaar van deze lening is dat je geregeld geld opneemt, waardoor het langer duurt voor je de lening helemaal hebt afgelost.

Actuele rente doorlopend krediet

Om het goedkoopste doorlopend krediet af te sluiten zul je de actuele rentestanden moeten bijhouden. Door de rente te vergelijken kun je een hoop geld besparen op jouw doorlopend krediet. Doordat de rente geregeld wijzigt zul je op een gegeven moment de knoop door moeten hakken. Wanneer je de laagste rente over een doorlopend krediet gaat betalen dat weet natuurlijk vooraf niemand.

Variabele rente

De rente over een doorlopend krediet betaal je alleen over het opgenomen bedrag. Dat is het bedrag wat je op dat moment leent. Hoe sneller je de lening aflost hoe minder rente je zult betalen. Er is wel een vast aflossingspercentage, dit bedrag ben je verplicht maandelijks af te lossen. De rente welke je betaald over het doorlopend krediet is variabel, het kan dus per periode verschillen. Zoals we al schreven, besteedt genoeg tijd en aandacht aan het vergelijken van de rentetarieven als je een doorlopend krediet af gaat sluiten. Het kan je een hoop geld besparen en dit wil natuurlijk iedereen.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen