Rente persoonlijke lening aftrekbaar

Persoonlijke lening voor verbouwing kan goedkoper

Als je jouw huis gaat verbouwen dan zal de waarde van de woning omhoog gaan en bovendien zul je meer woonplezier beleven. Als je niet genoeg geld hebt gespaard om de verbouwing te financieren dan zou je een persoonlijke lening kunnen afsluiten. Wat veel mensen niet weten is dat de rente over de persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar is, net als bij de hypotheek.

Rente fiscaal aftrekbaar

Als je geld wilt lenen voor de verbouwing van je huis dan heb je de keuze uit meerdere typen leningen. De meeste mensen zullen een nieuwe lening binnen hun hypotheek afsluiten. De reden is dat de rente lager is dan bij het afsluiten van een persoonlijke lening en fiscaal aftrekbaar is. In veel gevallen is de keuze van een nieuwe lening binnen de hypotheek niet de beste optie. Bij een nieuwe lening binnen de hypotheek komen namelijk altijd extra kosten kijken zoals advies-, taxatie- en notariskosten. Ondanks de lage rente over de hypotheek zullen deze kosten niet altijd gecompenseerd worden. Het ligt er maar net aan hoeveel geld je gaat besteden aan de verbouwing. Je zou een persoonlijke lening kunnen afsluiten en de rente is in veel gevallen ook fiscaal aftrekbaar.

Persoonlijke lening

Bij de persoonlijke lening krijg je te maken met een vaste rente en looptijd , dit in tegenstelling tot het doorlopend krediet. Je betaald maandelijks een vast bedrag en ondanks dat de rente wat hoger is dan bij een hypotheek kan het afsluiten van een persoonlijke lening goedkoper zijn voor jou. Er zijn namelijk geen extra kosten aan verbonden.

Wanneer is de rente aftrekbaar?

De rente over de persoonlijke lening is alleen fiscaal aftrekbaar als je de lening voor een verbouwing gebruikt en de lening volgens een vast schema aflost. Je kunt in dit geval een hypotheek of een persoonlijke lening afsluiten. De rente over een doorlopend krediet is niet fiscaal aftrekbaar omdat je steeds geld kunt opnemen tot aan je kredietlimiet. Als je exact wilt weten hoe het zit met de fiscaal aftrekbare lening dan zou je even op de website van de Belastingdienst moeten kijken. Ga je dus je huis verbouwen en heb je geen extra ruimte binnen je hypotheek of wil je geen extra hypotheek afsluiten dan is de persoonlijke lening een goede optie.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen