Persoonlijke leningen vergelijken

Zodra je besluit om een persoonlijke lening af te sluiten is het verstandig om deze te vergelijken. Door de verschillende persoonlijke leningen en kredietverstrekkers te vergelijken kan je een hoop geld besparen. Je wilt immers een persoonlijke lening afsluiten tegen een lage rente en de beste voorwaarden.

Rentetarieven persoonlijke lening

Een belangrijke factor bij het afsluiten van een persoonlijke lening is de rente. Tegenwoordig dalen de rentetarieven in een rap tempo waardoor het gunstig is om een lening af te sluiten. Mensen sluiten dus ook eerder een lening af om bijvoorbeeld een auto te kopen, het huis te verbouwen, of om die lang gekoesterde verre reis te maken.

De hoogte van de rente over een persoonlijke lening is iets hoger dan de rente over het doorlopend krediet. De reden hiervoor is dat de rente over de persoonlijke lening vast staat. Door de kredietverstrekkers te vergelijken kom je er snel achter waar je de goedkoopste persoonlijke lening kunt afsluiten.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Voorwaarden

Bij het vergelijken van de persoonlijke leningen zul je ook de voorwaarden goed moeten doorlezen. Een lening kan nog zo goedkoop zijn, als de voorwaarden niet aansluiten bij jouw wensen dan is het niet verstandig om een dergelijke lening af te sluiten. Vooral de kleine lettertjes zijn bij het afsluiten van een lening belangrijk, lees deze dus goed door.

Doordat de meeste kredietverstrekkers een overzichtelijke website hebben met daarop een tool om te kijken welke lening het beste bij jou past, is het vrij eenvoudig om de juiste persoonlijke lening af te sluiten. In deze tool geef je aan hoeveel je wilt lenen en de looptijd van de lening. Zo zie je binnen enkele seconden precies hoeveel je kunt lenen en wat de rente over deze lening is.

Juiste persoonlijke lening

Wat voor de één de juiste persoonlijke lening is dat hoeft voor jou natuurlijk niet zo te zijn. Er zijn factoren welke persoonsgebonden zijn die een grote invloed hebben op jouw lening. Zo is de hoogte van jouw inkomen een factor die erg bepalend is bij het afsluiten van een lening. En of je al ergens anders een lening hebt lopen en de vaste lasten welke je maandelijks kwijt bent spelen ook een belangrijke rol.

Als je een persoonlijke lening gaat afsluiten is het dus verstandig om de leningen te vergelijken. Probeer nooit het maximale bedrag wat je kunt lenen ook daadwerkelijk te lenen. Je betaalt hierdoor meer rente en je doet er langer over om de lening terug te betalen.