Persoonlijke lening vergelijken en afsluiten

Persoonlijke lening afsluiten met de laagste rente

Als je een persoonlijke lening wilt afsluiten dan heb je tegenwoordig genoeg mogelijkheden om dit te doen. Door de enorme keuze uit de verschillende kredietverstrekkers kan je dus een hoop geld besparen door de persoonlijke leningen te vergelijken. Je zoekt uiteindelijk een lening met een lage rente en goede voorwaarden.

Laagste rente persoonlijke lening

De laagste rente over jouw persoonlijke lening… dat wil natuurlijk iedereen zodra je aan een lening begint. Ook als je al een persoonlijke lening hebt afgesloten is het nog verstandig om de rente van de persoonlijke leningen te vergelijken. Tegenwoordig is de rente over een persoonlijke lening zo laag dat als je bijvoorbeeld 5 jaar geleden een persoonlijke lening hebt afgesloten je nu zeker de rente van de leningen moet vergelijken. Je zult op zoek moeten naar de laagste rente over de persoonlijke leningen en als je deze uiteindelijk gevonden hebt dan kun je de lening oversluiten.

Oversluiten persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is niet altijd boetevrij af te lossen. Je zult bij het oversluiten een boete van je huidige kredietverstrekker krijgen. De reden voor deze boete is dat de kredietverstrekker rente misloopt doordat jij eerder vertrekt. De boete welke je ontvangt bij het oversluiten van een persoonlijke lening is maximaal 1%. Dus bij een persoonlijke lening van €10.000,- is de boete maximaal €100,-. Als je tijdens het vergelijken van de persoonlijke leningen tegen een kredietverstrekker bent aangelopen die de laagste rente berekend dan is oversluiten meestal rendabel. De lagere rente zorgt ervoor dat je maandelijks minder hoeft af te lossen waardoor je de €100,- snel zal hebben terug verdiend.

Voorwaarden

Buiten dat je de laagste rente over je persoonlijke lening wilt betalen wil je natuurlijk ook gunstige voorwaarden. Als je een persoonlijke lening gaat afsluiten zul je dus vooraf een offerte moeten opvragen en ook de kleine lettertjes goed moeten doorlezen. Gelukkig staan in Nederland de meeste kredietverstrekkers onder toezicht van het AFM waardoor u weet dat u met een betrouwbare kredietverstrekker te maken heeft. U betaald daarom geen woekerrentes en onnodig hoge extra kosten zoals afsluit en of administratiekosten.

Persoonlijke lening vergelijken

Op onze website kun je alle persoonlijke leningen vergelijken en op deze manier een lening afsluiten welke aan jouw wensen voldoet. Ondanks dat je de persoonlijke lening kunt oversluiten is het altijd beter om meteen een persoonlijke lening af te sluiten welke de laagste rente berekend en de gunstigste voorwaarden hanteert.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening aanvragen betekent dat je gaat voor een bepaalde zekerheid. Bij een persoonlijke lening weet je vooraf hoelang de looptijd van de lening is en wat je aan rente zult betalen. De rente over een persoonlijke lening wordt namelijk bij het afsluiten vastgelegd en dit rentepercentage betaal je gedurende de hele looptijd van de lening. Je weet dus precies wat je iedere maand moet aflossen zonder tussentijdse rente veranderingen. Bij een persoonlijke lening kun je geen extra geld opnemen tijdens de looptijd. Dit is anders bij het doorlopend krediet waar je extra kunt opnemen en aflossen en waar de rente niet vaststaat gedurende de looptijd van de lening.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen