Persoonlijke lening, lenen met lage rente

De persoonlijke lening… lenen met een vaste rente

De persoonlijke lening is een leenvorm welke als één van de meest favoriete leenvormen bekend staat. De persoonlijke lening wordt dan ook heel vaak afgesloten en dit is natuurlijk niet voor niets. Deze leenvorm heeft veel voordelen ten opzichte van andere leenvormen. Een persoonlijke lening afsluiten doe je om een studie te bekostigen, een verre reis te maken of een nieuwe auto mee te kopen. Na het aanvragen van de lening zul je het bedrag snel op je rekening hebben staan, gemiddeld gaan hier enkele werkdagen overheen. De persoonlijke lening wordt ook wel persoonlijk krediet genoemd en bestaat al sinds de jaren 60.

Rente persoonlijke lening

De rente over een persoonlijke lening staat gedurende de hele looptijd vast. Dit is voor veel consumenten een reden om een persoonlijke lening af te sluiten en zeker als je voor zekerheid gaat. Zodra je de lening hebt afgesloten weet je wat je iedere maand aan rente zult betalen. En dus ook wat de lening je gaat kosten. Geen verassingen maar zekerheid daar draait het om. Als je nu een lening afsluit dan profiteer je van de extreem lage rente. Als je de laagste rente wilt betalen dan zul je wel even de tijd moeten nemen om de kredietverstrekkers te vergelijken.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Aflopend krediet

De persoonlijke lening is een aflopend krediet, dit betekent dat je het geleende bedrag na een bepaalde periode (looptijd) helemaal aflost. Dat het persoonlijk krediet zo populair is komt mede door de zekerheid. De persoonlijke lening is samen met het doorlopend krediet ontzettend populair als het om lenen aankomt in Nederland. Het doorlopend krediet wordt echter afgesloten door mensen die gedurende de looptijd van de lening altijd geld achter de hand willen hebben. Je kunt met het doorlopend krediet namelijk altijd geld opnemen en aflossen. Geld opnemen kan tot een bepaald kredietlimiet.

Persoonlijke lening afsluiten

Als je een persoonlijk krediet gaat afsluiten dan onderhandel je vooraf met de bank voor welk bedrag je dit gaat doen. Je kunt vooraf bepalen hoe je de lening gaat aflossen, dus hoeveel je per maand kunt missen om de lening terug te betalen. Je lost de lening in vaste termijnen per maand af. Je hebt op deze manier overzicht en weet vooraf al wanneer de lening in zijn geheel terug betaald is aan de bank. Dit is ook één van de redenen dat veel mensen bij het kopen van een auto een persoonlijke lening afsluiten. Het is namelijk niet verstandig om voor een auto of ander product wat geen tientallen jaren mee gaat een lening af te sluiten waar je bijvoorbeeld 15 jaar aan moet terug betalen.

Voordelen persoonlijke lening

Wat zijn de voordelen van een persoonlijke lening? Zoals we al beschreven is de rente die gedurende de hele looptijd vaststaat een reden waarom veel mensen voor een persoonlijke lening gaan. Een ander voordeel is de zekerheid, je weet immers precies wat je iedere maand aflost en ook wanneer je de lening hebt afgelost.

Nadelen persoonlijke lening

Zitten er ook nadelen aan een persoonlijke lening? Ja die zijn er natuurlijk ook. Als je namelijk na een aantal maanden of jaren de lening eerder wilt aflossen dan krijg je daar een boete voor van de kredietverstrekker. Als je de lening wilt oversluiten dan kun je dit niet zonder boete doen. De boete mag maximaal 1% zijn van het bedrag dat je te vroeg aflost, mits de lening nog minimaal een jaar loopt. Het is overigens niet bij iedere kredietverstrekker zo dat je een boete zult krijgen bij het eerder aflossen van je lening.

Voorwaarden

Als je een lening gaat afsluiten dan zul je ook de voorwaarden moeten doornemen. Bekijk wat er bijvoorbeeld gebeurd indien je zou komen te overlijden als de lening nog loopt. De meeste kredietversterkers zullen bij een overlijden de lening kwijtschelden maar het is toch goed om dit voor de zekerheid even na te lezen.

Vergelijken

Of je nu een persoonlijk krediet of een doorlopend krediet afsluit, vergelijk vooraf altijd eerst de aanbieders. Als je enkele kredietverstrekkers hebt gevonden dan kun je verschillende offertes opvragen. Bij het vergelijken let je op de rente en de voorwaarden van de lening. De rente is een belangrijk punt aangezien 1 of 2 procent minder rente je op jaarbasis al snel honderden euro’s kan schelen.