Persoonlijke lening oversluiten

Besparen door het oversluiten van je persoonlijke lening

Jouw persoonlijke lening oversluiten? Heel veel gedoe zeggen de meeste mensen. Maar als je enkele jaren geleden een persoonlijke lening hebt afgesloten dan zul je meer rente betalen dan dat er tegenwoordig berekend wordt. Het oversluiten van je persoonlijke lening kan ook voor jou veel geld opleveren.

Rente persoonlijke lening

Het oversluiten van een persoonlijke lening kan je veel geld besparen. Het verschil in rente bij de verschillende aanbieders kan zomaar oplopen tot 2 procent. Als je dus een persoonlijke lening van €20.000,- hebt lopen dan kan 2 procent minder rente je op jaarbasis €400,- schelen en dat is een flinke besparing. De rente over je persoonlijke lening is een behoorlijke kostenpost.

Persoonlijke lening vergelijken

Door de persoonlijke leningen te vergelijken zal je snel merken dat de rente behoorlijk kan verschillen tussen de kredietverstrekkers. Je moet natuurlijk ook de voorwaarden van de persoonlijke leningen met elkaar vergelijken want ook die zijn belangrijk.

Bij het vergelijken van de persoonlijke leningen zul je ook merken dat je de laagste rente over een persoonlijke lening niet bij de grote banken krijgt. Je zult dus ook de kleinere online banken in jouw vergelijk mee moeten nemen.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Looptijd persoonlijke lening

Als je een persoonlijke lening met een langere looptijd afsluit dan zal het maandbedrag lager zijn. Maar toch is een persoonlijke lening met een kortere looptijd voordeliger omdat je een kortere periode rente betaald. Als je dus een lening met een korte looptijd kunt afsluiten dan is dit zeker het overwegen waard.

Persoonlijke lening aflossen

Als je de lening gaat oversluiten dan zul je de huidige persoonlijke lening moeten aflossen. Doordat je de persoonlijke lening eerder aflost zul je boeterente moeten betalen. Je krijgt deze boete omdat de bank minder rente van jou ontvangt omdat je de persoonlijke lening eerder aflost. De boeterente mag maximaal 1 procent zijn, dus je zult merken dat de lage rente bij de nieuwe aanbieder de boeterente snel terug verdiend.

Oversluitservice
Voor de meeste mensen is het oversluiten van de persoonlijke lening dan ook een stuk voordeliger. Het is jammer dat ze vaak geen gebruik maken van de mogelijkheid om de lening te oversluiten. Bovendien hebben de meeste kredietverstrekkers een speciale oversluitservice waardoor je bijna geen omkijken hebt aan het oversluiten van je lening.

Na dit gelezen te hebben lijkt het het ons vrij logisch dat je jouw persoonlijke lening nog eens goed tegen het licht gaat houden. Je kunt veel geld besparen door eenmalig jouw lening te oversluiten. En met de extreem lage rente van tegenwoordig is overstappen zeker aan te raden.