Persoonlijke lening opnieuw opnemen

Vroeger waren er persoonlijke leningen en doorlopende kredieten. Tegenwoordig zijn er echter ook veel mengvormen op de markt te vinden. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om persoonlijke leningen opnieuw op te nemen. Dit betekent dat de lening niet wordt afgehandeld, maar dat je opnieuw gaat lenen op het moment dat je van de lening af bent. Dit kan heel aantrekkelijk zijn. Er zijn namelijk voldoende redenen waarom je zou moeten lenen en soms kan je zo voordeel halen uit de voorwaarden. Het is dan wel zeer belangrijk dat je precies weet hoe dit in zijn werk gaat en wat je precies moet doen.

Niet anders dan een doorlopend krediet

Uiteindelijk komt het opnieuw opnemen van een geleend bedrag natuurlijk op hetzelfde neer als een doorlopend krediet. Het enige verschil is dat je bij een doorlopend krediet ook tussentijds kleine bedragen kan opnemen tijdens het aflossen. Wanneer je dan een deel hebt afgelost kan je alweer opbouwen. Bij het opnieuw opnemen van een lening los je wel eerst in zijn geheel af. Daarna kan je pas weer opnieuw opnemen, maar heb je wel dezelfde voorwaarden. Als een nieuwe lening afsluiten duurder is kan dit een voordeel zijn. Je bent dan immers net even goedkoper uit.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Wanneer doe je dit?

Je vraagt je misschien af wanneer dit een goede optie is. Waarom zou je immers opnieuw een bedrag opnemen als je het net hebt afgelost. Een goede mogelijkheid is dat je het geld gebruikt voor verbouwingen. Als je hebt verbouwd geniet je er een aantal jaren van. Vervolgens wordt het langzaam maar zeker weer tijd om de boel te gaan opknappen. Maar dan heb je wel opnieuw geld nodig. Dit kan je dan opnieuw financieren met behulp van de lening die je ooit hebt afgesloten. Zo kan je altijd verbouwen wanneer je dat wil en kan je vervolgens rustig het verschuldigde bedrag aflossen.

Wanneer werkt het niet?

Wanneer je een doorlopend krediet hebt omdat je soms niet uitkomt met je budget, dan heb je niets aan deze vorm. Je kunt immers niet opnemen en aflossen wanneer jij dat nodig acht. Je neemt een bedrag op, lost dit geheel af en kijkt dan pas weer opnieuw. Het is dus geen middel om kleine gaten in je budget mee te dichten. Is dit wat je nodig hebt, dan ben je beter af met een doorlopend krediet of een minilening. Deze kan je namelijk wel kort en snel inzetten voor onverwachte tegenvallers. Daar zijn deze vormen meer geschikt voor.

Oversluiten

Je kunt natuurlijk ook door de jaren heen juist slechter af zijn met de voorwaarden waaronder jij je lening hebt afgesloten. In dat geval bieden veel banken de optie om leningen over te sluiten. Je kunt dit zowel bij je eigen bank doen, als de lening overbrengen van de ene bank naar de andere. Je kunt dan onder gunstigere voorwaarden het restant van je lening aflossen. Soms is het zelfs mogelijk om meerdere leningen samen te voegen tot een gezamenlijke nieuwe lening bij het oversluiten. Dit zorgt ook voor veel voordeel voor jou als kredietnemer.