Persoonlijke lening en BKR

Een persoonlijke lening aanvragen met BKR

Als je een lening gaat aanvragen zal dit worden geregistreerd bij het BKR. Door deze BKR registratie weten andere banken dat je al een lening hebt lopen en voor welk bedrag je hebt geleend. Hier is helemaal niets mis mee, een persoonlijke lening aanvragen met BKR is dan ook gewoon mogelijk. En dit geldt niet alleen voor het aanvragen van een persoonlijke lening maar ook een doorlopend krediet kunt u aanvragen terwijl u staat geregistreerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie).

Waarvoor is het BKR er?

Het BKR is er om jou als consument te beschermen tegen de financiële problemen die geld lenen met zich mee kunnen brengen. Tegenwoordig is geld lenen een heel stuk goedkoper geworden dan enkele jaren geleden. Door de lage rente sluiten steeds meer mensen bijvoorbeeld een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een hypotheek af. Door de kredietregistratie zijn de rentepercentages in Nederland lager dan in de landen waar geen kredietregistratie plaats vindt.

Wanneer een BKR registratie?

Bij iedere lening die je aanvraagt zul je geregistreerd worden bij het BKR. Als je rood staat bij je bank of creditcard maatschappij zul je ook geregistreerd worden bij het BKR. Hierdoor kunnen andere kredietverstrekkers zien dat je verantwoord kunt lenen.

Persoonlijke lening aanvragen met BKR

Veel mensen die weten dat ze geregistreerd staan bij het BKR vragen geen persoonlijke lening aan omdat ze denken dat deze toch zal worden afgewezen. In veel gevallen is dit helemaal niet het geval en kunt u gewoon een persoonlijke lening aanvragen met BKR. Als je nergens een betalingsachterstand hebt dan is het juist het bewijs dat je verantwoord met een lening kunt omgaan.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

BKR codering en geld lenen

Je kunt een persoonlijke lening aanvragen met BKR tenzij je een codering achter je naam hebt staan. Met een BKR codering zal het wel moeilijker worden een lening aan te vragen. Mocht je een BKR codering hebben en je wordt bij verschillende kredietverstrekkers geweigerd dan is het aan te raden om een lening aan te vragen bij de bank waar je ook je bankrekening hebt lopen. Deze bank kent jouw financiële huishouding en zullen mogelijk eerder bereid zijn om jou een lening te verstrekken.

BKR coderingen

Zoals we al schreven zal het moeilijker worden om een persoonlijke lening aan te vragen als je een BKR codering hebt. Een BKR codering betekent dat je in het verleden een financiële misstap hebt begaan waardoor je nu een code achter je naam hebt staan. We leggen hieronder in het kort uit wat de verschillende BKR coderingen betekenen.

  • A1 codering: Je hebt een betalingsachterstand opgelopen maar er is wel een betalingsregeling getroffen.
  • A2 codering: Je hebt een betalingsachterstand opgelopen maar het bedrag is opeisbaar. Diegene waar je een schuld bij hebt kan het bedrag ineens terug eisen of via de rechter beslag laten leggen.
  • A3 codering: Je hebt een betalingsachterstand. Er zijn afspraken met de schuldeiser gemaakt.
  • A4 codering: Je hebt een betalingsachterstand en je bent onbereikbaar voor de schuldeiser.
  • H codering: Dit is een positieve BKR codering. De H betekent dat je geen schulden meer hebt. De H staat voor “herstel”.

Geld lenen met een BKR codering

Ondanks dat je een negatieve BKR codering hebt kan je door goed te zoeken mogelijk toch nog een lening afsluiten. Je zult in dat geval de persoonlijke leningen moeten vergelijken om te kijken of er een kredietverstrekker tussen zit die jou ondanks je negatieve BKR codering toch een lening wil verstrekken. Je zult er wel rekening mee moeten houden dat als je een lening kunt aanvragen met een negatieve BKR codering je meestal een hoge rente zult betalen. Ook bij het te laat of niet betalen van een termijn zul je een flinke boete ontvangen. Als je dus een persoonlijke lening met BKR wilt aanvragen moet je je wel afvragen of je de lening op tijd kunt terug betalen.