Persoonlijke lening afsluiten

Je zult maar een auto, een boot of nieuwe spullen voor in je huis willen kopen en daar niet genoeg geld voor gespaard hebben. Je kunt dan 2 dingen doen of je gaat alsnog het benodigde bedrag bij elkaar sparen of je gaat een persoonlijke lening afsluiten. Voordat je een persoonlijke lening gaat afsluiten moet je je wel bedenken dat geld lenen altijd geld kost. En je moet berekenen hoeveel kan ik lenen?

Persoonlijke lening voor zekerheid

Het afsluiten van een persoonlijke lening is kiezen voor een bepaalde zekerheid. De reden hiervoor is dat je vooraf precies weet wanneer de lening in z’n geheel is afgelost. Anders dan bij het doorlopend krediet kan je tussentijds geen extra geld opnemen en staat de rente de hele looptijd vast. Je weet ook precies welk bedrag je iedere maand moet terug betalen.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Rente persoonlijke lening

Over een persoonlijke lening betaal je een vaste rente. Dit wil zeggen de rente welke je bij het afsluiten van de lening betaald zal je over de gehele periode betalen. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Het nadeel van de persoonlijke lening ten opzichte van het doorlopend krediet is dat de rente hoger is. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening is de rente iets waar je zeker op moet letten. Het is dan ook verstandig om de persoonlijke leningen te vergelijken om zo goedkoop mogelijk de juiste lening af te sluiten.

Online een persoonlijke lening aanvragen

Zoals met de meeste producten en diensten welke we tegenwoordig kopen of afsluiten is het ook mogelijk om online een persoonlijke lening aan te vragen. Gewoon van achter de computer sluit je online een persoonlijke lening of doorlopend krediet af. Het voordeel van het online afsluiten van een lening is dat je in één oogopslag de kredietverstrekkers kunt vergelijken. En wat voor veel mensen een groot voordeel is, is dat het aanvragen van een lening op deze manier anoniem gebeurd. Geen lange gesprekken bij een bank maar je regelt het zelf online. Je begrijpt dat je op deze manier wel zelf op de hoogte moet zijn van de rentetarieven en de belangrijkste voorwaarden van de af te sluiten lening.