Minilening

Een minilening is handig voor mensen die snel even een gaatje in de begroting moeten dichten. Heb jij snel een klein bedrag nodig om direct een aankoop te kunnen doen, dan kan een minilening heel goed voor jouw werken. Een minilening kan bovendien zeer snel worden aangevraagd en wordt vaak binnen enkele uren al goedgekeurd of afgekeurd. Er zijn wel verschillende zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je voor een minilening kiest. Er gelden namelijk andere regels en andere manieren van werken ten opzichte van de gewone grote leningen die iedereen kent. Dit is dus wel belangrijk.

Wat is een minilening

Een minilening is een kleine lening die slechts een korte looptijd kent. Meestal wordt het geleende bedrag binnen twee weken of binnen dertig dagen terugbetaald. Dit betekent dat het een oplossing kan zijn voor wanneer er een onverwachte kostenpost optreedt. Denk bijvoorbeeld aan een defect aan een auto of aan één van de huishoudelijke apparaten die je gebruikt. Wanneer deze kosten zich plotseling voordoen kan dat een probleem zijn. Door snel enkele honderden euro’s te kunnen lenen kan dit probleem worden opgevangen. Minileningen gaan over het algemeen dan ook niet verder dan een bedrag van duizend euro.

AanbiederBedrag
FerratumMax. €1500,-Aanvragen
Saldodipje.nlMax. €1500,-Aanvragen

Met en zonder BKR

Het aanvragen van een minilening hoeft niet altijd gepaard te gaan met het controleren of je negatief geregistreerd staat bij het Bureau Kredietregistratie. Dit betekent dus dat je in veel gevallen gewoon een lening kunt afsluiten. Het gaat er immers om dat er snel en handig op een plotselinge situatie kan worden ingesprongen. Lange controles passen hier niet goed in. Bovendien gaat het dus altijd om hele kleine bedragen. Daardoor is het risico voor de kredietverstrekker vaak minder groot. Dit is een belangrijke factor in dit geval. In sommige gevallen kunnen leningen namelijk daardoor binnen een uur al geregeld zijn.

Kosten

Waar je wel op moet letten is dat de kosten die aan een minilening verbonden zijn anders zijn opgebouwd dan bij gewone leningen. Dit kan nog weleens tot onnodige problemen leiden omdat men niet goed geïnformeerd is. Wanneer je een minilening afsluit, dan is de rente hoger dan bij gewone langlopende leningen. Omdat het slechts om kleine leenbedragen gaat hoeft het bedrag dan nog steeds niet ver op te lopen. Maar het is wel belangrijk dat je hier goed rekening mee houdt. Het is ook goed om te weten dat er bij sommige verstrekkers wat extra kosten komen kijken om je extra snel te kunnen helpen.

Verstrekkers van minileningen

Er zijn een aantal verstrekkers van minileningen in Nederland actief. Dit zijn er wel minder dan in het verleden. Toch is het goed om de verschillende opties even naast elkaar te leggen voor je de lening opneemt. Hoewel het er natuurlijk om gaat dat je snel een bedrag in handen of op jouw rekening hebt is het immers wel goed om de kleine verschillen even kort af te wegen. Overigens zijn de verschillen tussen de verstrekkers van de kredieten vaak niet zo heel erg groot. Daardoor is het gemakkelijk om na een korte blik op het aanbod snel de goede keuze te maken.