Minilening aanvragen

Het aanvragen van een minilening kan nodig zijn wanneer u per direct een bedrag nodig heeft om bijvoorbeeld een rekening te kunnen betalen. Het is dan voor u belangrijk dat er snel gehandeld wordt. Dit kan door dit te regelen met instanties die zich specifiek richten op minileningen. Zij hebben methodes ontwikkeld waardoor het aanvragen gemakkelijk is en u alles snel kunt regelen. Zo heeft u vaak binnen een dag al uitsluitsel over de mogelijkheid om geld te kunnen lenen. Hoe dat precies werkt is echter voor nog niet iedereen duidelijk. Het is belangrijk om een aantal stappen te doorlopen.

Het voorwerk

Hoewel het aanvragen van een minilening een stuk eenvoudiger is dan het aanvragen van een gewone lening is het wel belangrijk dat u een aantal zaken vooraf verzorgd. Zorg bijvoorbeeld dat u alle informatie die u moet doorgeven aan de kredietverstrekker vooraf compleet heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan digitale kopieën van documenten die aangeleverd moeten worden. Zoek bovendien uit of er verschillen zijn tussen de aanbieders en wat voor u het beste aanbod kan zijn. Wanneer u dit allemaal heeft verzorgd kan de echte aanvraag worden gedaan. Vaak is dit proces van aanvragen met een paar minuten volbracht.

AanbiederBedrag
FerratumMax. €1500,-Aanvragen
Saldodipje.nlMax. €1500,-Aanvragen

Online regelen

Een groot voordeel van de aanbieders van minileningen is dat zij vrijwel zonder uitzondering voor de moderne aanpak kiezen. Dat betekent dus dat de hele aanvraag online geregeld kan worden. U hoeft dus geen tijd vrij te maken om naar een kantoor ergens in Nederland te komen. U kunt alles gewoon thuis aan de keukentafel regelen. Vaak is het niet meer dan een aantal standaardvragen beantwoorden en de hoogte en looptijd van de lening die u wenst aangeven. Wanneer u dit heeft gedaan en op verzenden heeft gedrukt, dan begint de aanvraag aan de zijde van de kredietverstrekker.

De beoordeling

Zodra de aanvraag binnen is kan de kredietverstrekker met de beoordeling beginnen. Dit doen de bedrijven dan ook altijd direct. Dit maakt het mogelijk om binnen 24 uur een antwoord te kunnen geven of lenen mogelijk is of niet. De reden dat dit zo snel kan gaan is dat de bedrijven een aantal controles die bijvoorbeeld banken wel doen, overslaan. Denk bijvoorbeeld aan de controle bij het BKR. Dit is namelijk in zijn geheel niet verplicht. Omdat dergelijke controles veel tijd kosten en vooral van nut zijn bij grote leningen, worden deze door aanbieders van minileningen vaak achterwege gelaten.

Het afronden

Het afronden wordt vaak binnen 24 uur verzorgd. Dit is inclusief het op uw rekening storten van het leenbedrag. Mocht u goedkeuring krijgen, dan is dit vaak een uur later al geregeld. Daarna kunt u er gebruik van maken. De aflossing doet u vervolgens binnen de gestelde termijn. Dit kan bijvoorbeeld vijftien dagen zijn, een maand of twee maanden. U betaalt het bedrag inclusief de rente terug en u bent weer van uw lening af. Wilt u daarna nog eens gebruikmaken van een minilening, dan kunt u de aanvraag op dezelfde manier verzorgen. Het proces zal dan ongeveer hetzelfde verlopen.