Maandlasten lening berekenen

Een lening afsluiten is iets waar je goed over na moet denken. Je wilt eerst weten hoeveel kan ik lenen en dan ga je de maandlasten van de lening berekenen. Je moet immers de maandlasten van de lening wel kunnen dragen. Als je de maandlasten van de lening gaat berekenen dan moet je met bepaalde dingen rekening houden. Wij zullen hieronder uitleggen wat er zoal bij komt kijken.

Rekensommetje

Bij het berekenen van de maandlasten van een lening zal je een rekensommetje moeten maken. Allereerst moet je weten welke leenvorm je af wilt sluiten, zal het een persoonlijke lening of een doorlopend krediet worden? Hoeveel kan je lenen? En hoeveel wil je lenen? Dit zijn twee heel verschillende dingen.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen
Het feit dat je een bepaald bedrag kunt lenen wil niet zeggen dat je daardoor ook het maximale bedrag moet lenen. Beter is het om het bedrag wat je nodig hebt te lenen. Geld lenen kost nu eenmaal geld en hoe meer je leent des te meer rente zal je moeten betalen en dat is zonde. Je zult moeten weten wat de looptijd van de lening is, dus de periode waarover je de lening weer dient terug te betalen. Het rentetarief is ook een essentieel onderdeel.
Zodra je op bovenstaande vragen een antwoord hebt gevonden kan je de maandlasten van de lening berekenen.

Om de maandlasten zo laag mogelijk te houden zou je de leningen moeten vergelijken. Met het vergelijken bespaar je al snel enkele honderden euro’s.

Maandlasten tool

De meeste kredietverstrekkers hebben een handige rekenmodule op hun website staan waar je met de bovenstaande gegevens snel en simpel de maandlasten van de lening kunt berekenen. De maandlasten zullen per kredietverstrekker verschillen aangezien ze over het algemeen andere rentetarieven berekenen.

Zodra je de maandlasten van de lening berekend hebt zul je moeten kijken wat je totale maandlasten worden. Door de juiste berekening te maken zal je aan het einde van de maand ook nog geld overhouden om leuke dingen te doen of om de lening eerder af te lossen.