Geld, wanneer we het hebben is het heerlijk, hoe mooi is het om financieel onafhankelijk te zijn. Wanneer we het missen levert het ons vaak hoofdpijn op. Feit is nu eenmaal dat leven niet goedkoop is en dat het er alleen maar duurder op zal worden. Bedenk maar eens wat je allemaal moet betalen om een normaal leven te leiden: Een hypotheek of huur, een auto en/of openbaar vervoer, meubels, eten, drinken, verzekeringen, elektriciteit, water, noem maar op. Leven is duur en zal alleen maar duurder worden.

Stel je eens voor…


Het zou fijn zijn als je op elk gegeven ogenblik een appeltje voor de dorst bij de hand hebt. Het zou een hoop hoofdpijn schelen als je leeft in de wetenschap dat, mocht je ijskast stuk gaan, mocht je auto het begeven, je altijd genoeg geld kan opnemen om de kosten te dekken.

Doorlopend krediet: Een stukje structurele vrijheid


Geld staat gelijk aan vrijheid. Wie geld kan uitgeven weet hoe het is om zich vrij te voelen. Die vrijheid kun je ervaren door een doorlopend krediet af te sluiten. Een doorlopend krediet is een soort lening waarbij je op elk gegeven moment tot een bepaald bedrag kunt opnemen. Zo ben je dus altijd voorbereid op bijvoorbeeld onvoorziene reparaties, maar kun je ook in een impulsieve bui een leuke last minute-vakantie boeken. Een doorlopend krediet biedt je net dat beetje vrijheid die je mist wanneer je elke maand knibbelend op je salaris moet wachten.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Een beetje verantwoordelijkheid


Het is natuurlijk wel belangrijk dat je met geld weet om te gaan. Lucht kan je meerdere keren inademen, maar geld kun je maar één keer uitgeven. Ben je iemand die altijd geneigd is om geld uit te geven, ook wanneer het eigenlijk niet nodig is, dan is een doorlopend krediet misschien niet zo geschikt voor je. Ben je echter iemand die verstandig met geld kan omgaan, iemand die weet dat vrijheid gepaard gaat met verantwoordelijkheid, dan is een doorlopend krediet wellicht net de ademruimte die je zoekt om het leven een beetje leuker te maken.

Wat je met je vrijheid kan doen


Bij een doorlopend krediet kun je terugbetaalde bedragen altijd weer opnemen. Zo kun je bijvoorbeeld het hele jaar door sparen en in de zomermaanden juist meer uitgeven. De looptijd van de lening is van tevoren niet vast te stellen, aangezien deze afhankelijk is van jouw betaal- en leengedrag. Daarnaast is het in veel gevallen mogelijk om een doorlopend krediet om te zetten in een persoonlijke lening, waarbij het rentepercentage en de looptijd van de lening worden vastgesteld en je vanaf dat moment dus wel precies weet waar je aan toe bent.

Tot slot…


Denk je dat je goed met geld kan omgaan en heb je behoefte aan een beetje meer financiële vrijheid? Geld lenen kost geld, maar een doorlopend krediet is voor jou mogelijk een goede manier om wat meer van het leven te genieten. Laat je dus goed informeren over de voorwaarden van een lening voordat je deze aangaat. Het zou zomaar kunnen dat deze vorm van lenen uitstekend bij je past.