Leningen vergelijken

Je wilt iets aanschaffen waar je op het moment net het geld niet voor hebt, je besluit om een lening af te sluiten. Als je nog nooit een lening hebt afgesloten dan komt er een hoop op je af. Er zullen vragen op je afkomen waar je wellicht het antwoord niet meteen op weet. Hoeveel kan ik lenen? is een vraag waar niet iedereen meteen het antwoord op zal weten en dat is natuurlijk ook vrij logisch.

Zodra we iets aanschaffen of afsluiten gaan we vergelijken of het nu een uitvaartverzekering is, een telefoonabonnement of zoals nu een lening. Door te vergelijken sluit je de lening af welke bij jouw wensen past. Allereerst kom je er door te vergelijken achter welk type lening het beste past bij het gene waar jij geld voor wilt lenen. En ten tweede kom je er zo achter bij welke kredietverstrekker jij het beste en op de goedkoopste manier de desbetreffende lening kunt afsluiten.

Rentetarieven vergelijken

Bij het vergelijken van de leningen let je natuurlijk op de kosten welke er bij het afsluiten van een lening komen kijken. De kosten van een lening bestaan voor een groot gedeelte uit de rente. Een voordeel voor jou is dat de rentetarieven de laatste jaren behoorlijk zijn gedaald. Het is dus nu de tijd om een huis te kopen en een hypotheek met lage rente af te sluiten. Maar ook de rente over een persoonlijke lening en het doorlopend krediet zijn gedaald dus geld lenen was in jaren niet zo goedkoop. We maken hierbij wel meteen een kanttekening dat geld lenen altijd geld kost.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Lage rente

Ondanks dat de rentetarieven behoorlijk zijn gedaald zit er ook nog een verschil tussen de ene kredietverstrekker en de andere. Ze kunnen allebei hetzelfde type lening aanbieden maar toch kan je nog geld besparen door de lening af te sluiten bij een kredietverstrekker met een lagere rente. Hoe sluit je een lening af bij een goedkope kredietverstrekker? Juist door te vergelijken! Het vergelijken van leningen en hypotheken gaat tegenwoordig erg simpel door de tools welke de kredietverstrekkers op hun website hebben staan. Je vult de benodigde gegevens in en binnen enkele seconden weet je hoeveel je kunt lenen en wat de looptijd en de bijkomende kosten zijn.

Offerte lening opvragen

Zodra je eenmaal een kredietverstrekker hebt gevonden welke de lening kan aanbieden welke jij zoekt dan vraag je een offerte aan. Het beste zou het zijn als je van meerdere leningen een offerte op zou vragen. Je kunt de verschillende offertes dan met elkaar vergelijken om zo de goedkoopste lening af te sluiten, een lening met lage rente.

Voorwaarden

Als je de leningen gaat vergelijken zul je ook de voorwaarden niet uit het oog moeten verliezen. Een lening met lage rente afsluiten is natuurlijk mooi maar ook de voorwaarden van de lening moet wel bij jou passen. Lees daarom ook de kleine lettertjes, hierin staan vaak de minder gunstige voorwaarden van de lening.

Door in één keer een lening af te sluiten welke aan jouw wensen voldoet voorkom je een hoop gedoe achteraf. Je kunt natuurlijk een lopende lening altijd nog oversluiten maar in veel gevallen zitten hier weer kosten aan verbonden en dit is zonde van het geld en de tijd die je hieraan kwijt zal zijn.