Lening zonder BKR

Geld lenen kan soms pure noodzaak zijn. Je moet een bepaalde investering doen. Maar het bedrag is van een omvang die je niet kunt ophoesten uit eigen zak. Dan is het belangrijk dat je kunt lenen. Maar als je in het verleden weleens bewust of per ongeluk een misstap hebt begaan op het gebied van leningen, dan kan dit je jarenlang blijven achtervolgen. Je blijft dan namelijk genoteerd staan bij het BKR met een negatieve registratie. Dit maakt het vrijwel onmogelijk om geld te kunnen lenen. Daarom is het voor jou belangrijk om te weten welke mogelijkheden je dan wel hebt als jij een lening zonder BKR wilt aanvragen.

Kort en snel

Een belangrijke voorwaarde om de BKR niet mee te hoeven laten wegen is dat je kiest voor kortlopende leningen die je snel opneemt en ook snel weer aflost. Minileningen en flitskredieten zijn hier voorbeelden van. Hiermee kan je kleine investeringen waar je niet direct het geld voor hebt, maar die toch zeer nodig zijn, direct doen. Je leent dan bijvoorbeeld enkele honderden euro’s die je binnen dertig dagen weer aflost. Er zijn een aantal aanbieders in Nederland die dit type kredieten verstrekken. Vaak is dit snel en gemakkelijk te realiseren en ben je binnen enkele uren al in het bezit van het geleende geld.

AanbiederBedrag
FerratumMax. €1500,-Aanvragen
Saldodipje.nlMax. €1500,-Aanvragen

Hogere vergoeding

Natuurlijk staat er wel iets tegenover het feit dat je geen toetsing bij de BKR hoeft te ondergaan. Er is natuurlijk ook een risico voor de verstrekker van de lening bij deze situatie. De rente die op de minileningen of flitskredieten wordt gerekend is daarom wat hoger dan je misschien gewend bent. Aan de andere kant leen je maar kleine bedragen waardoor de vergoeding misschien niet eens zo heel hoog uitvalt. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van wat je zelf een hoge vergoeding vindt. Voor sommigen is dit echter een reden om toch voor andere manieren van lenen te kiezen.

Toegestaan

Je vraagt je misschien af of dit niet verboden is. Waarom is er immers zoiets als het BKR, als daar toch niet naar gekeken wordt. Toch is dit gewoon volledig legaal. Het is voor iedere instelling zelf een afweging of zij dit wel of niet willen doen. De banken die grotere leningen verstrekken doen dit eigenlijk zonder uitzondering wel. Instellingen die juist voor andere manieren van geld lenen willen zorgen gaan hier echter anders mee om. Voor hen is een toetsing bij de BKR vaak niet nodig. Dit maakt het gemakkelijker voor sommige mensen om toch kleine leningen te kunnen afsluiten wanneer dit nodig is.

Op een rijtje

Het is voor jou als lener vooral belangrijk dat je goed op een rijtje hebt wat je wilt. Minileningen kunnen een hele goede vorm zijn om snel een probleem op te lossen. Of je nu wel of niet negatief staat geregistreerd bij het BKR. Het is echter wel belangrijk dat je ook naar jouw eigen situatie kijkt. Ben je in staat het kleine probleem snel op te lossen op deze manier en kan je daarna op een normale manier verder leven? Dan is dit zeker aan te raden. Gebruik je het echter terwijl je daardoor alleen maar verder in de schulden en problemen komt, dan is het misschien beter om voor een andere oplossing te kiezen.