Ferratum

Geld lenen kan soms een oplossing zijn voor een acuut probleem dat opgelost moet worden. Het is immers niet altijd zo dat u voldoende geld achter de hand heeft. Er zijn dan ook vele vormen van leningen die afgesloten kunnen worden. Bovendien zijn er zeer veel aanbieders. Eén van die kredietverstrekkers is Ferratum. Deze onderneming biedt specifieke leningen aan die voor bepaalde situaties een goede oplossing kunnen zijn. Het is daarom interessant om meer informatie te vergaren over de mogelijkheden. Dit kan u helpen bij het maken van een goede keuze met betrekking tot het afsluiten van een lening.

AanbiederBedrag
FerratumMax. €1500,-Aanvragen
Saldodipje.nlMax. €1500,-Aanvragen

Wat is Ferratum?

De naam Ferratum klinkt misschien niet bij iedereen bekend in de oren. Het is dan ook nog een betrekkelijk jong bedrijf uit Finland. Maar de kredietverstrekker opereert wel internationaal. Het is immers in heel Europa actief. Momenteel is het in 23 landen gevestigd. Op sommige gebieden is het zelfs marktleider op het continent. Denk bijvoorbeeld aan minileningen, dus kortlopend en lage bedragen. Dit is een specialisme van het bedrijf. Wanneer u dit type lening nodig heeft, dan kan Ferratum dus een goede keus zijn. Er zijn echter ook andere vormen van krediet af te sluiten bij het bedrijf.

Een minilening

Een minilening is een zeer korte lening, voor een zeer laag bedrag. De lening wordt in sommige kringen ook wel de flitslening genoemd. Het gaat dan om enkele honderden euro’s en een looptijd van een maand tot 45 dagen. U leent dus geld dat u snel weer terugbetaalt om een klein gat in uw budget te dichten. Vaak wordt de lening gebruikt voor een onverwachte tegenvaller. Denk bijvoorbeeld aan een huishoudelijk apparaat dat defect gaat en snel vervangen moet worden. Dit kan dan een onverwachte kostenpost zijn die niet kan worden voldaan. Snel en kort lenen is dan de oplossing.

Een kleine lening bij Ferratum

Het bedrijf is al enkele jaren de marktleider als het gaat om kleine leningen. Dit komt mede omdat het soepel met het verstrekken ervan omgaat. Zo kan er bij de kredietverstrekker bijvoorbeeld een minilening worden afgesloten zonder dat het tonen van een loonstrook nodig is. Daardoor kan er ook sneller gehandeld worden. Dit is immers voor velen juist de reden om voor een minilening te kiezen. Het gaat er vaak immers om dat het snel en direct moet worden geregeld. Dat er dan geen lange procedure van goedkeuring aan vooraf gaat is dan een groot voordeel.

Wanneer een minilening van pas komt

Het gebruik van een minilening komt in verschillende situaties voor. De meeste mensen sluiten hem af om een reparatie of vervanging te kunnen bekostigen. Wanneer bijvoorbeeld de wasmachine het begeeft of een auto schade oploopt. Dit moet bekostigd worden. Als uw budget voor de maand al flink is gebruikt kan dit een probleem zijn. Door kortlopend een klein bedrag te lenen kunt u dit even voorgeschoten krijgen. U betaalt het dan binnen bijvoorbeeld dertig of 45 dagen terug. Uiteindelijk is de lening dus vooral een middel om snel problemen op te kunnen lossen.

Andere leningen

Het is natuurlijk zo dat er ook veel situaties zijn waarin een minilening niet de oplossing is. Soms heeft u simpelweg meer geld nodig om een situatie op te lossen. Denk dan aan bedragen vanaf duizend tot en met 1.500 euro die nodig zijn. Ook hier moet u een kredietverstrekker voor vinden die voor u de beste aanbieding kan maken. Ook voor deze gevallen is er een leningsvorm van Ferratum. Dit is een nieuwe ontwikkeling voor de onderneming. Het is een middel om de financiële slagkracht net iets meer te vergroten op het moment dat dit nodig is.

De pluslening van Ferratum

Omdat de minilening voor bedragen van minder dan duizend euro geldt, en de meeste andere kredietverstrekkers juist alleen voor hogere bedragen leningen verstrekken, is de pluslening een oplossing. Het is het beste te omschrijven als een dubbele minilening. Dit betekent dat een lening niet voor een maand, maar voor twee maanden loopt. Ook het bedrag is ongeveer twee keer zo groot als bij een minilening. Dit is dus geschikt voor de iets grotere aankopen.

De kosten van de leningen

Uiteraard zijn er ook kosten aan de leningen verbonden. Wanneer u geld leent, dan moet u daar uiteraard rente over betalen. De kosten voor deze leningen zijn weliswaar redelijk hoog, maar omdat ze kortlopend zijn is dat dus ook maar van korte duur. Het zogenaamde jaarlijks kosten percentage van de leningen is bij Ferratum 13,99 procent. Dit betekent dat u dus 13,99 procent over de termijnen betaalt. In het geval van een minilening dus na 31 dagen, in het geval van een pluslening ook na de tweede termijn na 62 dagen. U betaalt dan over het bedrag dat openstaat.

Het aflossen van de leningen

Het aflossen van de leningen kan ook sneller worden gedaan als u dat wenst. U kunt dan het bedrag dat overeengekomen is eerder terugstorten. Bijvoorbeeld wanneer u een meevaller heeft en daardoor wat geld beschikbaar hebt. Dit kunt u dan gebruiken om de schuld door de lening die openstaat weg te werken. U kunt dan ook direct een nieuwe lening afsluiten als u dat wenst. Dit geldt zeker wanneer u besluit om de twee termijnen van de plusrekening in één keer af te betalen. U heeft dan direct weer ruimte voor nieuwe leningen als dat nodig is.

Kort en snel

Samenvattend is Ferratum dus vooral geschikt voor korte en snelle hulp bij een acute nood aan financiële middelen. Bedragen van honderd euro tot vijftienhonderd euro kunnen zo snel worden bijgepast wanneer dat nodig is. Het is bovendien zo dat u er niet langer dan een maand of twee maanden mee in uw maag zit. Omdat er bovendien niet te veel regels en eisen aan de procedure worden gesteld kan alles snel worden geregeld. Dit is een belangrijke reden waarom veel mensen voor deze methodes kiezen. De minilening en de pluslening zijn de producten waar Ferratum veel ervaring en succes mee heeft gehad.