Hoeveel kan ik lenen?

Een vraag die veel gesteld wordt is hoeveel kan ik lenen? Ook niet zo vreemd als je een lening wilt afsluiten zal je wel moeten weten hoeveel je kunt lenen. Nu zeggen we er meteen bij dat je niet persé het maximale bedrag wat je kunt lenen ook daadwerkelijk moet gaan lenen.

Als je geld wilt lenen dan wil je weten hoeveel je kunt lenen. Het maakt niet uit welke lening je wilt afsluiten of het nu een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een hypotheek is. De hoogte van van de lening is een belangrijke factor. Als je een huis gaat kopen dan stel je je ook zeker de vraag hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Het antwoord op deze vraag bepaald ook welk huis je kunt kopen en vooral welke juist niet. En zo is het met alles waarvoor je geld wilt lenen, stel je zelf eerst de vraag hoeveel kan ik lenen?

Lage rente is goedkoop lenen

Om antwoord te krijgen op de vraag hoeveel kan ik lenen? Zijn er tegenwoordig op iedere website wel handige tools geplaatst, hier voer je enkele gegevens in en binnen enkele seconden weet je hoeveel je kunt lenen. De gegevens welke je moet invoeren om antwoord te krijgen op de vraag, hoeveel kan ik lenen zijn meestal:

  • Waarvoor wil je een lening afsluiten?
  • Hoe hoog is jouw inkomen?
  • Wat is jouw gezinssamenstelling?
  • Ben je in loondienst?
  • Heb je een koop of huurhuis?

Met de antwoorden op deze vragen krijg je te zien hoeveel je kunt lenen.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen
Zoals we hierboven al schreven is het niet verstandig om de maximale lening aan te vragen of de maximale hypotheek af te sluiten. Je weet immers nooit wat de toekomst brengt. En zeker als je een lening met een flexibele rente afsluit moet je rekening houden met een stijgende rente. Doordat de rente tegenwoordig extreem laag is kan je nu voordelig een lening afsluiten. Maar de rente zal niet altijd zo laag blijven en dan is het wel een fijn idee dat je straks de hypotheek ook nog kan betalen.

Hypotheek berekenen

Als je een huis gaat kopen en wilt weten hoeveel hypotheek kan ik krijgen dan is het wel aan te raden om dit na te vragen bij een financieel adviseur. Je kunt uiteraard wel zelf al de hypotheek berekenen, zodat je weet hoeveel je ongeveer kunt lenen. Ook bij het berekenen van de hypotheek is het verstandig om niet de maximale hypotheek af te sluiten.

Op de vraag hoeveel kan ik lenen zijn dus meerdere antwoorden mogelijk. Het ligt er maar net aan waarvoor je de lening wilt afsluiten. Geld lenen kost altijd geld.