Goedkoop lenen door te vergelijken

Lage rente betekent goedkoper lenen

De rente daalt al sinds 2012, als je spaargeld hebt is dit natuurlijk niet zo fijn maar als je geld wilt lenen dan is die lage rente ideaal. Iedereen wil een lage rente bij het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Ondanks dat je overal leest en hoort over de lage rente kan het in de praktijk nog wel eens tegenvallen. Je zult de leningen moeten vergelijken om de goedkoopste lening uiteindelijk te vinden.

Laagste rente persoonlijke lening

Bij een lage rente heb je lage kosten zo simpel is het en dat wil natuurlijk iedereen en helemaal als je een persoonlijke lening af gaat sluiten. Bij een persoonlijke lening staat het rente percentage namelijk voor de gehele looptijd vast. Geld lenen kost geld en met een lage rente betaal je nu eenmaal minder kosten. De rente die je betaald over je persoonlijke lening of doorlopend krediet hangt samen met de marktrente. De marktrente is de rente die de banken moeten betalen om geld te lenen. Als de marktrente dus laag staat dan kunnen de banken ook tegen een lage rente het geld uitlenen. Op die manier krijg jij een lage rente over je persoonlijke lening.

Lening afsluiten

De meeste consumenten zullen hun lening afsluiten bij de bank waar ze ook hun bankrekening hebben lopen. Doorgaans zijn dit de grote banken en deze hebben dan ook 80 procent van de leningen uitstaan. De grote banken zullen daarom niet snel hun rente laten dalen. Door de sterke concurrentiepositie is dit niet nodig. Er is uitgezocht dat de rente die de banken betalen voor geld lenen twee tot drie keer zo hard is gedaald als de rente die vervolgens doorberekend wordt aan de consument die een lening afsluit.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Leningen vergelijken

Veel mensen die een lening afsluiten doen dit bij hun huisbank. Ondanks dat de rente bij deze bank vaak enkele procenten hoger is dan bij een andere kredietverstrekker. Door de leningen te vergelijken kun je een hoop geld besparen op je lening. Als je voor 1 of 2 procent minder kunt lenen dan scheelt dit je al snel enkele honderden euro’s op jouw lening. Vooral de online banken berekenen vaak een lage rente over de af te sluiten lening.

Persoonlijke lening afsluiten

Als je een persoonlijke lening wilt afsluiten dan zul je moeten vergelijken en meerdere offertes moeten opvragen. Je zult zien dat je op deze manier en een hoop geld bespaart en je een persoonlijke lening afsluit welke helemaal aan jouw wensen voldoet. Buiten een lage rente zijn ook de voorwaarden van groot belang als je geld gaat lenen. Want wat gebeurt er als je een persoonlijke lening hebt afgesloten en je ziet ergens anders een lening met een veel lagere rente? Kun je dan makkelijk de persoonlijke lening oversluiten? Kan je de huidige persoonlijke lening boetevrij aflossen? Allemaal punten waarop je moet letten als je een persoonlijke lening wilt afsluiten.

Doorlopend krediet

Ook de voorwaarden van een doorlopend krediet moet je natuurlijk goed doornemen. Bij een doorlopend krediet kan je altijd boetevrij aflossen. Het doorlopend krediet is een flexibelere lening dan de persoonlijke lening. Maar ook bij het afsluiten van een doorlopend krediet zul je de rente goed in de gaten moeten houden. Dus ook hier adviseren wij voor je een doorlopend krediet gaat afsluiten eerst de verschillende aanbieders te vergelijken.