Goedkoop geld lenen

Tegenwoordig wordt geld lenen steeds goedkoper. De rente over het consumptief krediet blijft dalen waardoor je goedkoop geld kunt lenen. De prognose voor 2016 is dat de rente niet zal gaan stijgen, je kunt dus als je geld wilt lenen profiteren van de lage rente over jouw lening.

Lenen goedkoper geworden

Dat lenen door de lage rente goedkoper is geworden dat is inmiddels wel bij iedereen bekend. Niet alleen de rente over de leningen is gedaald maar ook de rente welke je ontvangt over je spaargeld is flink lager geworden. De reden dat de rente over leningen lager is, is dat door de economische crisis de Europese Centrale Bank (ECB) de rente heeft verlaagd. Hierdoor kunnen banken goedkoper aan geld komen en dit heeft als resultaat dat de consument goedkoper geld kan lenen. Dit is dus gestimuleerd door de Europese Centrale Bank (ECB).

Historisch lage rente

De kranten staan er vol mee en ook op TV is er genoeg aandacht aanbesteed. De rente staat historisch laag. Veel mensen profiteren van de lage rente door nu een hypotheek af te sluiten of hun bestaande hypotheek te oversluiten. De rente daalt al zo een jaar of 5 en het einde lijkt nog steeds niet in zicht. Op een consumptief krediet is de daling spectaculair te noemen, 5 jaar geleden bedroeg de rente nog 11% en tegenwoordig is de rente over een persoonlijke lening of doorlopend krediet gedaald naar ongeveer een gemiddelde van 7%. De laagste rente is overigens 4,2%.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Kredietverstrekkers

De kredietverstrekkers welke een consumptief krediet aanbieden hebben de rente minder snel laten zakken dan de hypotheekverstrekkers. Dit komt doordat de concurrentie minder groot is tussen de kredietverstrekkers. De voorwaarden zijn wel verruimd door de kredietverstrekkers. Zo mag je op een latere leeftijd nog een lening aanvragen en is de looptijd van de leningen verlengd.

Lage rente

Door de lage rente profiteren steeds meer consumenten van het goedkopere lenen.

Lening oversluiten: Als je al een doorlopend krediet hebt lopen dan kan het lonen om eens goed naar het rente percentage te kijken wat je nu betaald. De kans is groot dat als je overstapt je een lagere rente gaat betalen. Bij een doorlopend krediet kan je altijd boetevrij overstappen dus profiteer daarom nu van de lage rente en kijk hoeveel jij kunt besparen als je overstapt naar een andere kredietverstrekker.

Lening voor een verbouwing: Als je altijd al wilde verbouwen in je huis maar niet genoeg geld beschikbaar had dan is het nu de tijd om de verbouwing te financieren. Om de verbouwing te financieren kan je de bestaande hypotheek verhogen, een extra hypotheek aanvragen maar je kunt ook een persoonlijke lening of een doorlopend krediet aanvragen.

Meerdere leningen samenvoegen: Als je meerdere leningen hebt lopen zoals bijvoorbeeld een persoonlijke lening, een openstaand bedrag bij je creditcardmaatschappij of roodstand bij je bank dan loont het zeker om al deze leningen te oversluiten tot één lening. De voordelen van het samenvoegen van de leningen is dat je nu profiteert van de lage rente en dat je financiële situatie een stuk overzichtelijker is.

Als je goedkoop wilt lenen tegen een lage rente dan is het nu de tijd om te profiteren. De ECB heeft de crisismaatregelen verlengd tot 2017. Dus tot die tijd zal er een lage rente berekend worden aan de banken waardoor jij als consument goedkoper kunt lenen.