Geld lenen

Heb je behoefte aan meer financiële ruimte? Of wil je een auto kopen, is je wasmachine er mee gestopt of liggen er nog enkele rekeningen op je te wachten? Allemaal redenen die er voor kunnen zorgen dat je een lening wilt afsluiten. Gelukkig is er voor iedere behoefte wel een leenvorm voorhanden. Of je nu een klein bedrag wilt lenen en een minilening aanvraagt of een huis wilt kopen en een hypotheek afsluit.

Waar op letten als je geld gaat lenen?

Bij het aanvragen van een lening zal je niet te snel te werk moeten gaan. Een lening is namelijk in veel gevallen snel afgesloten maar de juiste lening afsluiten dat is een ander verhaal. Door overhaast te werk te gaan kan het gebeuren dat je een te dure lening afsluit. Door online de kredietverstrekkers en de verschillende leningen te vergelijken zal je al snel de goedkoopste lening kunnen afsluiten. Wat maakt een lening goedkoop? De rente is de grootste kostenpost bij het afsluiten van een lening. Door dus te kijken naar de rentetarieven kan jezelf een goedkope lening vinden. Maar maak niet de fout door alleen naar de rente en de kosten van een lening te kijken. Minstens zo belangrijk zijn de voorwaarden van een lening.

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel kan ik lenen? Dit is een vraag die mensen zich als eerste afvragen zodra ze een lening willen afsluiten. Logisch natuurlijk je wilt weten hoeveel je kunt lenen voor je überhaupt besluit een lening af te sluiten. Als je weet hoeveel je kunt lenen is het niet de bedoeling om meteen het maximale bedrag te gaan lenen. Zeker als het niet nodig is, is dit sterk af te raden. Over iedere euro die je leent zal je namelijk rente moeten betalen, je begrijpt dat je over het maximale bedrag ook meer aan kosten kwijt zult zijn.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Maximale bedrag berekenen

Je kunt online heel simpel berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen. Er staan op de website van de kredietverstrekkers mooie tools waar je jouw persoonlijke gegevens zoals je inkomen en je vaste lasten in moet voeren en welke binnen enkele seconden laten zien hoeveel jij maximaal zou kunnen lenen.

Online aanvragen

De aanvraag van een lening doe je online. Je vraagt natuurlijk wel eerst een offerte op en daarna kan je de lening gaan afsluiten. Door meerdere offertes op te vragen is het mogelijk om deze thuis even te vergelijken, lees hierbij vooral de kleine lettertjes. Op onze website staan kredietverstrekkers welke allemaal zijn aangesloten bij het AFM. Op deze manier weet je dat je met een betrouwbare kredietverstrekker te maken heb.

Als je als particulier geld gaat lenen bepaal dan eerst waarvoor je geld gaat lenen en welke leenvorm je hiervoor wilt gebruiken. Als je dit namelijk weet dan is de keuze voor een kredietverstrekker namelijk ook veel makkelijker. En je zult zien er is genoeg keuze dus sluit een lening af bij een kredietverstrekker waarbij je een goed gevoel hebt.

Geld lenen kost altijd geld.