Geld lenen voor verbouwing

Wil je geld lenen voor een verbouwing van je huis? Er zijn verschillende mogelijkheden om een verbouwing te financieren. Je zou een extra hypotheek voor de verbouwing kunnen aanvragen. Je kunt de hypotheek verhogen en je kunt een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten voor het verbouwen van je huis.

Verbouwing financieren

Als je je huis wilt verbouwen dan zul je je moeten afvragen “wat kost een verbouwing?” Als je eenmaal weet wat de verbouwing gaat kosten dan weet je ook hoeveel geld je moet lenen voor een verbouwing. Als je dit weet dan kan je een keuze maken om een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een tweede hypotheek af te sluiten. Om de verbouwing te financieren kan je ook de bestaande hypotheek verhogen.

Hypotheek verhogen

De bestaande hypotheek verhogen om de verbouwing te financieren is een veel gebruikte optie. Je zou de overwaarde van je huis kunnen gebruiken om de verbouwing te financieren. Als je huis meer waard is dan je hypotheek dan kun je het verschil vrijmaken om de verbouwing mee te financieren.

Onderhandse verhoging: Als de hypothecaire inschrijving bij het Kadaster hoger is dan de huidige hypotheek kan je een onderhandse verhoging toepassen. De hypotheek zal destijds bewust hoger zijn ingeschreven en je hebt inmiddels geld afgelost. Met de ruimte welke hierdoor is ontstaan kan je de hypotheek onderhands verhogen.

Tweede hypotheek: Een extra hypotheek voor een verbouwing. Als je met je huidige hypotheek geen extra ruimte meer hebt om geld te lenen, dan zou je een extra hypotheek kunnen afsluiten. De tweede hypotheek sluit je dus naast je bestaande hypotheek af.

Als je de huidige hypotheek gaat verhogen dan zal de kredietverstrekker dit als een nieuwe hypotheek zien. De verhoging zal dus altijd getoetst moeten worden door de kredietverstrekker. De hypotheek moet ook na de verhoging voldoen aan de inkomensnormen en de maximale hypotheek. Deze moet in verhouding staan met de waarde van de woning.

Fiscaal aftrekbaar

Als je de verbouwing gaat financieren door de hypotheek te verhogen dan is ook het extra opgenomen bedrag fiscaal aftrekbaar. Je moet de hypotheek wel in 30 jaar minimaal annuitair afgelost hebben.

Hypotheek oversluiten

Als je de hypotheek wilt verhogen zou je ook moeten kijken of het niet verstandiger is om de hypotheek te oversluiten. Je kunt dan ook meteen controleren of de hypotheekrente welke je betaald wel voordelig is.

Persoonlijke lening of een doorlopend krediet?

Als je een lening gaat afsluiten voor een verbouwing dan heb je naast een tweede hypotheek of de bestaande hypotheek verhogen nog twee opties. De persoonlijke lening en het doorlopend krediet zijn ook geschikt om een verbouwing te financieren.

Persoonlijke lening: Bij de persoonlijke lening weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Je weet hoeveel rente je over de hele looptijd betaald, je kunt tussentijds niets extra opnemen en het grote voordeel is dat als je een persoonlijke lening afsluit voor het verbeteren van je huis de rente fiscaal aftrekbaar is.

Doorlopend krediet: Ga je een doorlopend krediet afsluiten om de verbouwing te financieren dan sluit je een flexibele lening af. De rente zal variëren en je kunt tussentijds geld opnemen. Je weet bij het doorlopend krediet dus vooraf niet wat de looptijd van de lening zal zijn.

Je ziet er zijn genoeg mogelijkheden voor het financieren van een verbouwing. Als je eenmaal de verbouwingskosten weet dan is de keuze voor de lening welke je gebruikt voor de verbouwing een stuk makkelijker. Aan de hand hiervan kan je beslissen of je een extra hypotheek voor de verbouwing moet afsluiten, de bestaande hypotheek moet verhogen of een doorlopend krediet of een persoonlijke lening moet gaan aanvragen. In alle gevallen zal met het financieren van de verbouwing jouw huis meer waard worden.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen