Geld lenen tips

Tips voor het lenen van geld

Als je op het punt staat om geld te lenen dan kun je wel wat geld lenen tips gebruiken. Ga je een grote aankoop doen of ben je van plan jouw huis te verbouwen? In dat geval kan je wel wat meer financiële ruimte gebruiken. Je kunt hiervoor geld sparen maar je kunt ook een persoonlijke lening afsluiten of een doorlopend krediet aanvragen.

Persoonlijke lening

Als we het over geld lenen tips hebben dan beginnen we met het feit dat je altijd met je verstand moet lenen. Het is vrij makkelijk om in deze tijd een lening aan te vragen zeker nu met de lage rente voor een persoonlijke lening of over het doorlopend krediet. Bedenk je voordat je een lening gaat aanvragen wat voor lening je wilt afsluiten. Wil je zekerheid? Dan is de persoonlijke lening de beste optie voor jou. Als je een persoonlijke lening gaat afsluiten dan weet je dat de looptijd, de rente en je maandelijkse aflossing altijd hetzelfde blijven. Voordat je een persoonlijke lening gaat aanvragen zul je eerst de persoonlijke lening aanbieders moeten vergelijken.

Lenen voor het kopen van een auto
De persoonlijke lening is de ideale lening voor producten of diensten waar je geen tientallen jaren gebruik van denkt te gaan maken. Als voorbeeld nemen we het kopen van een auto. De kans dat je 10 jaar in dezelfde auto blijft rijden is vrij klein. Sluit daarom geen lening voor het kopen van een auto af waarvan de looptijd langer is dan de levensduur van de auto. Ook is het minder verstandig om hiervoor een doorlopend krediet af te sluiten. Aangezien je met het doorlopend krediet extra geld kunt opnemen kan het gebeuren dat je een veel langere looptijd hebt dan dat je in de auto rijdt. De persoonlijke lening is voor het kopen van een auto daarom de ideale lening.

Hoeveel kan ik lenen

Hoeveel kan ik lenen? Is een veelgestelde vraag. Leen nooit het maximale bedrag wat je kunt lenen. Probeer de geldverstrekkers welke een persoonlijke lening aanbieden te vergelijken. Lage rente en goede voorwaarden zijn de punten waarop je moet letten. Als je al een persoonlijke lening hebt lopen dan is het ook nog belangrijk om de aanbieders te vergelijken. Mocht je in dat geval een aanbieder hebben gevonden met een lagere rente dan kun je overstappen. Bedenk wel dat het overstappen van een persoonlijke lening niet boetevrij zal gaan. De boete welke berekend wordt mag maximaal 1 procent van het nog openstaande bedrag zijn. Je zult begrijpen dat je de boete snel hebt terugverdiend op deze manier.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Doorlopend krediet

Een andere optie om geld te lenen is het aanvragen van een doorlopend krediet. Bij deze leenvorm ga je voor flexibiliteit. Bij een doorlopend krediet weet je vooraf namelijk niet wat de rente over de gehele looptijd zal zijn. Zelfs de looptijd van het doorlopend krediet staat vooraf niet vast. We schreven het al, het doorlopend krediet sluit je af als je meer flexibiliteit wenst. Je kunt als je een doorlopend krediet hebt afgesloten extra geld opnemen maar ook eerder boetevrij aflossen. Ideaal als je altijd extra geld achter de hand wilt hebben. Bij het doorlopend krediet staat de rente niet vast voor de gehele looptijd, dus de kosten weet je ook vooraf niet precies.

Bij het doorlopend krediet is het ook belangrijk om te kijken waar je tegen een lagere rente kunt lenen. Mocht je een kredietverstrekker vinden welke een lagere rente berekend dan kun je boetevrij overstappen.

Minilening

Als je echt even krap zit en je salaris wordt voorlopig nog niet gestort dan is het aanvragen van een minilening een goede optie. Met een minilening kun je bedragen van 100 euro tot 1000 euro lenen. De minilening staat voor snel geld lenen, het kan zo zijn dat je het geld dezelfde dag al op je rekening hebt staan.

Snel geld lenen zonder BKR

Met de aanvraag van een minilening zal in de meeste gevallen geen BKR toetsing worden uitgevoerd. Geld lenen zonder BKR kan alleen met de minilening. Je moet er wel rekening mee houden dat de looptijd van een minilening erg kort is. De looptijden variëren van 15, 30 en 45 dagen. Maar als je weet dat je in deze periode weer over voldoende geld zal beschikken dan kun je rustig een minilening aanvragen. Door de relatief lage bedragen is het zelfs mogelijk om geld te lenen met een uitkering. Lenen zonder loonstrook wordt dit genoemd.

De tip welke je altijd moet onthouden is dat geld lenen altijd geld kost. Het zou dus beter zijn om geld te sparen. Maar we weten dat dit niet altijd en voor iedereen zo makkelijk gaat. Als je dus gaat lenen vergelijk dan eerst de kredietverstrekkers zodat je nooit teveel betaald als je geld gaat lenen.