Geld lenen voor een nieuwe auto

Wil je een nieuwe auto kopen en daar een lening voor afsluiten? Dan is de autolening of de persoonlijke lening iets voor jou. Er zijn verschillende leningen beschikbaar voor het financieren van een nieuwe auto. Iedere lening heeft zijn eigen voorwaarden en rentetarieven.

Welke lening voor het kopen van een auto?

Als je een auto wilt kopen en deze wilt financieren dan kan dat door het afsluiten van een persoonlijke lening. Als je echter nog wat geld achter de hand wilt hebben nadat je de auto hebt gekocht dan zou je beter een doorlopend krediet kunnen afsluiten. Wat is voor jou de beste lening om jouw auto te financieren? Je moet de lening welke je afsluit afstemmen op je bestedingsdoel. Bij het afsluiten van een lening voor jouw auto kan je je het beste goed laten adviseren.

Leningen vergelijken

Voordat je een lening afsluit voor het kopen van een auto zal je de verschillende persoonlijke leningen en doorlopende kredieten moeten vergelijken. Als je gaat vergelijken zal je eerst moeten bepalen welke leenvorm het beste aansluit bij jouw wensen. Als je dit eenmaal weet dan kan je de verschillende kredietverstrekkers gaan vergelijken. Let hierbij vooral op de voorwaarden en de rentetarieven welke er berekend worden over jouw lening. Neem hier de tijd voor en vraag vooraf een offerte op zodat je alle voor en nadelen op je gemak kunt bestuderen voordat je een lening voor je auto gaat afsluiten.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Persoonlijke lening voor auto

Als je een persoonlijke lening wilt afsluiten voor het kopen van een nieuwe auto dan moet je erop letten dat de lening afloopt voordat de auto afgeschreven is. Een auto gaat niet een heel leven mee, het zou niet verstandig zijn als je 15 jaar aan het aflossen bent voor de auto waar je al niet meer in rijdt.

Bij de persoonlijke lening kan je tussentijds geen extra geld opnemen dus je weet vooraf wanneer de lening is afbetaald.

Slottermijn voor persoonlijke lening

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening voor een auto kun je vooraf een slottermijn afspreken. Hierbij spreek je een bedrag van de lening af welke je niet aflost. Als je bijvoorbeeld weet dat je auto na 5 jaar nog 10.000 euro waard zal zijn dan kun je een slottermijn van 10.000 euro afspreken. Je moet rente betalen over de hele lening maar je lost de lening af tot de 10.000 euro is bereikt. Bij het aflopen van de lening zul je wel het hele slottermijn moeten betalen. Je kunt dan met de opbrengst van de auto het resterende bedrag van de lening aflossen.

Doorlopend krediet voor auto

Je kunt er ook voor kiezen om een doorlopend krediet af te sluiten voor de aanschaf van een andere auto. Bij het doorlopend krediet spreek je een kredietlimiet af en tot dit limiet ben je vrij om geld op te nemen en af te lossen. Het doorlopend krediet sluit je af voor de langere termijn, je hebt dan ook altijd nog geld achter de hand door de flexibele bestedingsruimte. Je sluit dus een krediet af welke doorloopt. Als je zaken gaat aanschaffen met een beperkte levensduur zoals een auto dan is het doorlopend krediet in veel gevallen minder geschikt.

Krediet welke doorloopt

Bij een doorlopend krediet is de looptijd en de hoogte van de rente niet vooraf vastgesteld. Je zult rente betalen over het bedrag wat je opneemt dus hoe hoger het bedrag is wat je opneemt hoe meer rente je moet betalen. Er is wel altijd een vast aflossingspercentage dit is een bedrag welke je verplicht bent af te lossen per maand. Je mag het afgeloste bedrag ook altijd weer opnemen. Bij het afsluiten van een doorlopend krediet loop je wel altijd het gevaar dat je geld op blijft nemen en je dus altijd aan een schuld vast blijft zitten. Over dit opgenomen bedrag ga je ook weer rente betalen. Het voordeel van het doorlopend krediet is dat je de lening boetevrij mag aflossen. In dat geval ben je dus eerder van de schuld af.

Het is altijd verstandig om als je geld over hebt hiermee de lening vervroegd af te lossen. Hiermee bespaar je een hoop geld door de rente welke je niet hoeft te betalen.

Kleine lettertjes

Als je een lening gaat afsluiten voor het kopen van een auto zal je ook op de kleine lettertjes moeten letten. Het kan zo zijn dat je een lening afsluit tegen een 50-50 deal. Hierbij leen je een bedrag bij aanschaf van de auto en de andere helft dien je na een bepaalde periode terug te betalen. Je moet je dan wel goed bedenken dat je het te betalen bedrag ook bij elkaar kan sparen voor deze periode.

Zoals je ziet zijn er meerdere leenvormen beschikbaar om een auto te financieren. Bedenk wel dat geld lenen altijd geld kost.