Geld lenen als particulier

Geld lenen als particulier, we doen het liever niet en toch zijn er situaties waarbij je niet zonder kunt. Je auto is aan vervanging toe en je hebt besloten een nieuwe aan te schaffen. De meeste mensen zullen voor de aanschaf van een andere auto geld gaan lenen. Om maar niet te spreken over het financieren van het nieuwe huis.

Lenen als particulier

Voordat je geld gaat lenen als particulier zal je enkele vragen moeten beantwoorden. Heb je een BKR registratie? Hoeveel kan ik lenen? Waarvoor wil ik lenen? Wil ik een vaste rente over mijn lening? Wanneer wil ik de lening terug betaald hebben? En zo komen er nog wel enkele vragen op je af als je besluit te gaan lenen. Zodra je de antwoorden op deze vragen hebt gegeven moet je de beslissing nemen over het type lening. Als particulier heb je namelijk de keuze uit meerdere leenvormen waaruit je een keuze kunt maken.

Leenvormen

De leenvormen waaruit je kunt kiezen zijn bij de meeste mensen wel bekend. Je hebt vast weleens gehoord van de persoonlijke lening of het doorlopend krediet. Als je nooit geld geleend heb dan zal je niet alle details van de desbetreffende leenvormen weten. Zodra je een lening gaat afsluiten is het dus wel verstandig om je hier vooraf even over in te lezen. Het gaat tenslotte om het afsluiten van een lening.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Persoonlijke lening

Ga je een persoonlijke lening afsluiten dan krijg je te maken met een rente welke de gehele periode vast staat. Je betaald iedere maand hetzelfde termijn bedrag en je weet ook precies wanneer de persoonlijke lening is afgelost. Tussentijds opnemen en aflossen is namelijk niet mogelijk.

Doorlopend krediet

Als je een flexibele lening wil afsluiten dan is het doorlopend krediet meer iets voor jou. Bij het doorlopend krediet staat de rente niet vast. Je hebt een kredietlimiet en je kunt tot dat je dit limiet bereikt hebt altijd geld opnemen. Tussentijds aflossen is ook geen probleem bij het doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet weet je van te voren niet wanneer de lening in zijn geheel is afgelost.

Als je als particulier een lening gaat afsluiten moet je er rekening mee houden dat je voor producten die niet zo lang mee gaan geen grote lening af gaat sluiten. Als je een lening gaat afsluiten voor een auto dan moet het niet zo zijn dat de auto al versleten is als jij de lening nog aan het aflossen bent.