Geld lenen met de minilening
Heeft u wel eens flinke pech? Bijvoorbeeld de auto moet naar de garage, blijkt er ineens van alles mis en krijgt u een rekening van 3500 euro voorgeschoteld die betaald moet worden. Of de kachel is kapot en ongemerkt is het de hoogste tijd geworden voor een nieuwe ketel; helaas gaat dit 2500 euro kosten. Soms gebeuren dit soort dingen ook nog eens tegelijkertijd en kan het zomaar zo zijn dat uw geld simpelweg op is. Om deze rekeningen toch te kunnen betalen, kunt u nadenken over het afsluiten van een minilening. Snel even wat geld lenen om dit soort onverwachte nota’s te kunnen betalen en dus te kunnen voldoen aan uw verplichtingen.
Voor wie is de minilening geschikt?
Voor het aanvragen van een minilening moet u minimaal eenentwintig jaar oud zijn. Mensen onder deze leeftijd kunnen nog geen lening aanvragen. Bent u eenentwintig jaar of ouder en kunt u aantonen dat u iedere maand salaris gestort krijgt op een bankrekening, dan kunt u in aanmerking komen voor een minilening. Daarnaast moet u ook in Nederland wonen en de Nederlandse nationaliteit hebben. U komt niet in aanmerking voor een minilening als u een uitkering ontvangt.
Aanbieder | Bedrag | |
---|---|---|
Ferratum | Max. €1500,- | Aanvragen |
Saldodipje.nl | Max. €1500,- | Aanvragen |
Ook als u niet iedere maand salaris gestort krijgt op uw rekening, kunt u bij sommige geldverstrekkers in aanmerking komen voor het afsluiten van een minilening. De geldverstrekker zal dan vragen om een garantsteller bij u. Een garantsteller is iemand die bereid zal zijn om garant te staan voor de lening die u afsluit. Mocht het u om wat voor reden dan ook niet lukken om binnen de afgesproken tijd uw lening niet af te kunnen ronden, dan klopt de geldvertrekker bij de garantsteller aan. De garantsteller zal dan uw lening terug betalen aan de geldverstrekker. Op deze manier is de geldverstrekker er zeker van zijn geleende geld terug te krijgen.
Wat is een minilening eigenlijk?
Wat is een minilening? Een minilening is een lening die varieert van een bedrag van 100 euro tot een bedrag van ongeveer 1500 euro. Dit verschilt per geldverstrekker. Gaat het om bedragen die groter zijn dan 1500 euro, dan is er geen sprake meer van een minilening. Een minilening is een lening die kort loopt, dus geen lening die u voor jaren af sluit. In de meest voorkomende gevallen leent u een klein bedrag, van bijvoorbeeld een paar honderd euro voor een periode van een paar weken tot een maximum van vijfenveertig dagen. Het is dus wel de bedoeling dat u het geleende bedrag binnen die vijfenveertig dagen kunt terug betalen aan de geldverstrekker en dit ook kunt aantonen bij de geldverstrekker.
Voordat u een minilening gaat afsluiten, moet u eerst zelf bepalen welk bedrag u echt hard nodig hebt en wanneer u denkt dat u dit bedrag terug kunt betalen, rekening houdend met de termijn van maximaal vijfenveertig dagen.
Als u de minilening niet binnen deze vijfenveertig dagen terug hebt betaald, dan krijgt u problemen met de geldverstrekker van de lening. Hij of zij schakelt misschien op zijn/haar beurt een extern (incasso) bureau in dat u zal benaderen en onder druk zullen zetten om u aan uw schulden te laten voldoen. Dit alles is heel akelig en levert stress en onrust op, dus kunt u maar beter uit de weg gaan.
Hoe snel krijgt u geld als u een minilening wilt afsluiten?
Er zijn geldverstrekkers van minileningen die binnen 24 uur het benodigde geld paraat hebben voor u. U kunt zelfs met spoed een minilening afsluiten, dan heeft u nog sneller uw geld. De snelle levering van geld kan voordelig voor u zijn, als u nog net even een last-minute aanbieding wilt aanschaffen, zoals bijvoorbeeld een vakantie of bij de aanschaf van een keuken, waarbij bijvoorbeeld vierentwintig uurs acties gelden.
Wat is het BKR? En wat heeft dit met het afsluiten van een minilening te maken?
Het BKR is het Bureau Krediet Registratie, wat gevestigd is in Tiel. De aanbieders van de minileningen (dus de geldverstrekkers) kunnen besluiten om te controleren bij dit bureau of u geregistreerd staat als iemand die schulden heeft. Maar het controleren van uw gegevens kan ook een voorwaarde zijn voor de geldverstrekkers. Mocht u geen schulden hebben of bekend zijn bij het BKR, dan willen zij u een minilening aanbieden. Als blijkt dat u bij het BKR bekend staat als iemand die schulden heeft, dan zullen ze u geen minilening willen aanbieden.
Wat als u een groter bedrag wilt lenen?
Mocht u een groter bedrag willen lenen, dan kunt u een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten. U kan dan meer geld lenen en dit geld over een langere periode dan vijfenveertig dagen terug betalen. Er zitten echter behoorlijke verschillen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.
Bij een persoonlijke lening liggen de afspraken tussen de geldverstrekker en de lener vast. Deze afspraken worden officieel vastgelegd in een leenovereenkomst. U krijgt het geld op uw bankrekening gestort, waarbij er afspraken gemaakt zijn over de duur van de looptijd van de lening. De looptijd ligt dus vast en deze kunt u niet meer veranderen. Er is een bepaald rentepercentage afgesproken en vastgelegd in de leenovereenkomst en er is afgesproken dat er een vast bedrag wordt afgelost per maand. Dit bedrag bestaat uit een stukje terugbetalen aan de geldverstrekker en uit een stukje rente.
Bij het afsluiten van een doorlopend krediet zijn er hele andere afspraken met de geldverstrekker gemaakt. Zo is de doorlooptijd variabel en niet vastgelegd zoals bij een persoonlijk krediet en dit geldt ook voor de rente die berekend wordt.