Even geen geld? Direct geld lenen?

Zit je in een penibele situatie waarbij je nu meteen geld nodig hebt? Het is mogelijk om direct geld te lenen, waardoor je het geld sneller dan voorheen op je rekening hebt. Je mag zelf bepalen welke lening het beste bij je past! Zo kun je kiezen uit een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een minilening. Aan elke vorm zitten uiteraard voor- en nadelen verbonden. 


Persoonlijke lening

Met de persoonlijke lening krijg je een vast bedrag op je rekening gestort. De verwachting bij deze lening is dat je het bedrag maandelijks afbetaald met het bijbehorende rentetarief, die vast staat. Dit rentetarief is in veel gevallen iets hoger dan bij bijvoorbeeld een doorlopend krediet. De looptijd van deze persoonlijke lening spreek je in onderling overleg met de kredietverstrekker af. Je leent voor de bepaalde looptijd eenmalig een groot bedrag. Een belangrijke voorwaarde binnen de persoonlijke lening is dat vervroegd afbetalen helaas niet mogelijk is, aangezien kredietverstrekkers bij rente inkomsten rekening houden met de volledige looptijd van de lening. 


Doorlopend krediet

Bij het direct geld lenen is een doorlopend krediet een uitstekende optie. Je krijgt hierbij een doorlopende kredietlimiet, waarvan je naar eigen inzicht geld kunt afnemen. Over dit opgenomen geld betaal je de rente, het overgebleven bedrag kun je kosteloos aflossen. Afgeloste bedragen kun je vervolgens weer opnemen. Een doorlopend krediet vraagt overigens meer van de klant, omdat men van nature sneller geld opneemt bij een doorlopend krediet lening, waardoor het aflossen van het krediet langer duurt. Een nadeel is het gegeven dat rentetarieven tussendoor kunnen veranderen, je kunt dus de ene maand ineens meer moeten betalen aan rentekosten dan in de andere maand. 


AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

DUO lening

Als student heb je de mogelijkheid om studiefinanciering aan te vragen. De DUO lening aanvragen kan veel voordelen hebben voor jou als student. De lening is snel aan te vragen en vaak betaal je geen rente over de DUO lening.

Minilening

Wil je geen problemen met je BKR-registratie, dan kun je het beste kiezen voor een minilening. Direct geld lenen krijgt bij de minilening een andere dimensie, omdat je het geld soms al binnen enkele minuten op je rekening kunt hebben. Dit is het grote voordeel van een minilening ten opzichte van de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Echter zegt de naam het al, een minilening is ook daadwerkelijk een minilening. Het gaat vaak om kleine bedragen tussen de 50 en 1000 euro. Dit kan als een voordeel worden gezien als je bang bent voor een te hoge aflossing. Een nadeel van de minilening is het feit dat deze lening in veel gevallen sneller moet worden afgelost en de rentetarieven hoger liggen. 


Snel en simpel geld op je rekening?

Wil je dus direct geld lenen zonder teveel poespas en zonder het risico van een BKR-registratie, dan kun je het beste kiezen voor een minilening. Heb je (maandelijks) een groter bedrag nodig, dan biedt de persoonlijke lening en het doorlopend krediet uitkomst. Zoals aangegeven moet je bij het doorlopend krediet sterk in je schoenen staan, om niet in de problemen te raken met aflossing in de toekomst. Vergelijk voordat je direct geld leent ook altijd meerdere aanbieders, zodat je het beste aanbod kiest tegen zo laag mogelijke rentetarieven.