Een lening afsluiten

Iedereen heeft wel eens behoefte aan wat meer financiële ruimte. Het afsluiten van een lening is dan ook vaak een optie waar snel aan zal worden gedacht. Welk soort lening het beste bij jouw situatie past dat is helemaal afhankelijk waar je de lening voor wilt afsluiten en hoe veel geld je wilt gaan lenen. En minstens net zo belangrijk, hoeveel kan ik lenen?

Minilening

Als je even snel een klein bedrag wilt gaan lenen dan is de minilening de lening welke je daarvoor kunt gebruiken. Een minilening is er voor leningen tot een bedrag van 1000 euro. Je hoeft dit bedrag niet te lenen je kunt al een minilening afsluiten voor een bedrag van 100 euro. Bij een dergelijke lening is de looptijd wel kort. Je moet er rekening mee houden dat als je 1000 euro gaat lenen je dit met 45 dagen weer zal moeten terug betalen. De minilening staat er om bekend dat je snel het benodigde geld op je rekening gestort zult krijgen. Als je dus een kleine lening wilt afsluiten is de minilening ideaal.

Persoonlijke lening

Wil je meer geld lenen dan is de persoonlijke lening een optie. Bij een persoonlijke lening kies je voor een lening met zekerheid. Je weet nadat je de persoonlijke lening hebt afgesloten precies hoeveel je iedere maand moet terug betalen en hoe lang de looptijd van de lening is. Je kunt tussentijds geen extra geld opnemen en als je eens extra zou willen aflossen behoort dit meestal niet tot de mogelijkheden. De rente staat bij een persoonlijke lening vast. Je spreekt bij het afsluiten van de persoonlijke lening het rentetarief af welke je dus de gehele looptijd zult betalen. Als je een lening wilt afsluiten voor de aanschaf van een auto, boot of voor het verbouwen van je huis dan is de persoonlijke lening een prima optie.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Doorlopend krediet

Een andere veel afgesloten leenvorm is het doorlopend krediet. Het doorlopend krediet staat bekend als de flexibele lening. De reden hiervoor is dat je tussentijds nog geld kunt opnemen tot het kredietlimiet. Dit kan handig zijn je hebt op deze manier altijd geld achter de hand. Bij een doorlopend krediet staat de rente ook niet vast en je kunt de lening altijd eerder aflossen. Bij het eerder aflossen zal je daardoor geen boete van de kredietverstrekker ontvangen.

Als je een lening wilt afsluiten zijn hier dus genoeg mogelijkheden voor. Je moet voor jezelf eerst bepalen waarvoor je geld wilt lenen en hoeveel je wilt gaan lenen. Als je op deze vragen een antwoord kan geven dan kan je beslissen welke leenvorm voor jou de beste optie zal zijn. Pas hierna kan je de verschillende kredietverstrekkers vergelijken. Bij iedere leenvorm zijn meerdere kredietverstrekkers waar je de desbetreffende lening kunt afsluiten. Het is verstandig om de kredietverstrekkers te vergelijken, zowel op de voorwaarden van de leningen als de rentetarieven. De rentetarieven kunnen behoorlijk verschillen, let hier dus goed op je kunt op deze manier een hoop geld besparen.

Welke lening je ook wilt afsluiten, bedenk dat geld lenen altijd geld kost.