Doorlopend krediet voor ondernemers

Ondernemen gaat met ups en downs. In beide gevallen is er vaak geld bij nodig. Zit je in een dalletje als ondernemer, dan is het makkelijk als je wat geld kunt bijleggen om de moeilijke tijd door te komen. Ben je juist aan een sterke periode bezig, dan kunnen wat extra middelen net handig uitkomen om een investering te doen die zorgt dat je kunt groeien. In beide gevallen is een doorlopend krediet een goede manier om aan de geldelijke middelen te komen die je nodig hebt. Tegenwoordig kan je dit als ondernemer ook heel gemakkelijk laten verzorgen.

Verschil met persoonlijk

Aan een doorlopend krediet voor zakelijke doeleinden zitten een aantal andere voorwaarden vast dan aan een doorlopend krediet voor particulieren. Dit is vooral belangrijk op het gebied van de boekhouding. Voor een ondernemer is eigen vermogen namelijk belangrijk voor de stabiliteit van een bedrijf. Als particulier is dit natuurlijk anders. Daarom dat de hoogte van het krediet van een doorlopend krediet voor ondernemers maandelijks met een vastgesteld bedrag terugloopt. Op deze manier wordt de omvang van het vreemd vermogen langzaam kleiner. Bovendien kan je dit als ondernemer zelf ook nog versnellen. Zo kan je bijvoorbeeld je krediet deels tussentijds verkleinen.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Waar gebruik je het voor?

Een doorlopend krediet kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. In de meeste gevallen wordt het gebruikt om de verschillen in de financiële situatie van een bedrijf wat kleiner te maken. Er zijn namelijk periodes waarin je veel geld beschikbaar zal hebben en periodes waarin de betalingen juist wat langer op zich laten wachten. Omdat je zelf ook gewoon je rekeningen moet betalen kan je dan met behulp van je doorlopend krediet gewoon verdergaan met ondernemen. Zie het als een vorm van voorschieten. Je kunt je voorraden en crediteuren betalen en kan dit later aflossen dankzij je debiteuren.

Verschillende vormen

De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe vormen van kredietverstrekking ontstaan. Zo zijn er veel nieuwe spelers op de markt gekomen die met alternatieven zijn gekomen voor de traditionele vormen die banken aanboden. Zo zijn er bijvoorbeeld kleine kredieten die sneller verstrekt worden. Dit is vooral handig om acute problemen op te lossen. Vaak is het wel zo dat de rente die voor deze vormen wordt gerekend flink hoger is dan de rente voor de doorlopende kredieten van de grote banken. Wel is het zo dat investeren door de nieuwe vormen net iets gemakkelijker wordt. Je kunt namelijk sneller handelen dan voorheen.

Alle ondernemers

Er zijn doorlopende kredieten voor alle soorten ondernemers. Of je nu als freelancer of zzp’er een eenmanszaak hebt, een besloten of een naamloze vennootschap bestuurt of onderdeel van een maatschap bent maakt daarbij niet uit. Wel is het zo dat vaak verschillende soorten kredieten worden aangeboden aan de hand van het soort onderneming dat je hebt. Dit maakt het iets meer maatwerk. Dat is belangrijk omdat de verschillen in bijvoorbeeld omvang nogal groot kunnen zijn en het dus onmogelijk is voor kleine bedrijven om aan dezelfde voorwaarden als de grote spelers te voldoen.