Een doorlopend krediet aanvragen

Hoe het goedkoopste doorlopend krediet afsluiten?

Het doorlopend krediet is een leenvorm welke vaak wordt afgesloten. Deze lening is vooral geschikt wanneer je gedurende een langere periode meer financiële ruimte zoekt. Je kunt gedurende de looptijd namelijk geld opnemen, aflossen en weer opnemen. Een doorlopend krediet is een flexibele lening welke je in deze tijd tegen een lage rente kunt afsluiten. Om het doorlopend krediet met de laagste rente te vinden zul je wel de kredietverstrekkers moeten vergelijken. Waar je vroeger de kredietverstrekkers moest bezoeken om de laagste rente te vinden, vergelijk je tegenwoordig online de verschillende kredietverstrekkers welke een doorlopend krediet aanbieden.

Doorlopend krediet vergelijken

Je wilt het goedkoopste doorlopend krediet afsluiten? Bij het vergelijken van een doorlopend krediet moet je ten eerste op de rente letten. Je wilt immers de laagste rente over het doorlopend krediet welke je gaat afsluiten. Maar een ander punt waar je op moet letten zijn de voorwaarden. Je sluit een doorlopend krediet snel en makkelijk af, je zult een aantal jaren moeten aflossen het is daarom belangrijk om een doorlopend krediet af te sluiten tegen de voor jouw meest gunstige voorwaarden. Het vergelijken van het doorlopend krediet doe je online en mocht je een kredietverstrekker met de laagste rente en juiste voorwaarden hebben gevonden dan is het afsluiten ook zo gebeurd.

Doorlopend krediet aanvragen

Als je een doorlopend krediet gaat aanvragen zul je moeten weten hoeveel je maximaal kunt lenen. Hoeveel je kunt lenen hangt af van wat je maximaal verantwoord kunt lenen. Hiervoor zijn regels opgesteld en hierbij zal rekening worden gehouden met jouw persoonlijke situatie. Op basis van jouw inkomen en vaste lasten zal de kredietverstrekker berekenen hoeveel jij maximaal kunt lenen. Aan de hand van deze berekening kan jij een doorlopend krediet afsluiten. Op deze manier zal je altijd verantwoord lenen en nooit meer lenen dan je kunt aflossen. Je kunt ook zelf berekenen op basis van jouw persoonlijke gegevens hoeveel jij maximaal kunt lenen. Als je weet hoeveel je maximaal kunt lenen dan kun je de aanbieders vergelijken en het goedkoopste doorlopend krediet afsluiten of oversluiten als je al een lening hebt lopen.

Voordeel doorlopend krediet

Als je een doorlopend krediet gaat aanvragen dan kun je gedurende de looptijd altijd geld opnemen tot een vooraf afgesproken kredietlimiet. De bank zal rente berekenen over het opgenomen bedrag. Je zult maandelijks rente en aflossing moeten betalen. Het voordeel is als je geen geld opneemt je ook geen extra rente hoeft te betalen. Als je extra financiële ruimte wenst dan is het doorlopend krediet de ideale lening voor jou, ook als je vooraf nog geen definitief bestedingsdoel voor de lening hebt. Hierin verschilt het doorlopend krediet met de persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening staan het bedrag, de looptijd en de rente vooraf namelijk vast. Je kunt bij deze leenvorm tussentijds geen geld opnemen en extra aflossen kan in de meeste gevallen niet boetevrij.

Hoe het goedkoopste doorlopend krediet vinden

Om het goedkoopste doorlopend krediet te vinden en af te sluiten zul je de rente van het doorlopend krediet moeten vergelijken. Verder zul je de voorwaarden erop na moeten lezen door offertes van de aanbieders op te vragen. Zo kun je op je gemak het doorlopend krediet vergelijken en de goedkoopste en welke de meeste gunstige voorwaarden heeft afsluiten. Je kunt een offerte van het doorlopend krediet gratis opvragen en dit is geheel vrijblijvend.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen