Doorlopend krediet afsluiten

Ben je op zoek naar een flexibele lening? Dan is het doorlopend krediet waarschijnlijk de oplossing. Het doorlopend krediet staat erom bekend één van de meest flexibele leningen te zijn. Het afsluiten van een doorlopend krediet kent dan ook zijn voordelen.

Flexibele lening

Het doorlopend krediet is een flexibele lening doordat je altijd nog geld kunt opnemen tijdens de looptijd van de lening. Er zit natuurlijk een kredietlimiet aan het opnemen van de extra bestedingsruimte maar het is wel fijn om altijd geld achter de hand te hebben mocht je dit nodig hebben. Je zult begrijpen dat je dus bij het afsluiten van het doorlopend krediet niet precies weet wanneer de lening in geheel is afbetaald. Aan de ene kant kan dit komen doordat je tussentijds altijd nog geld kunt opnemen maar ook de rente is variabel waardoor je niet precies weet hoeveel rente je betaald over je lening.

Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is net als de persoonlijke lening enorm populair. Consumenten die meer zekerheid wensen zullen eerder een persoonlijke lening afsluiten omdat ze dan precies weten hoeveel ze per maand betalen en hoe hoog het rentetarief gedurende de looptijd zal zijn. Bij het doorlopend krediet is de looptijd en de rente variabel. Tegenwoordig met de lage rente is het extra voordelig om een doorlopend krediet af te sluiten.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Oversluiten doorlopend krediet

Een groot voordeel van het doorlopend krediet is dat je als je bij een andere kredietverstrekker een goedkopere lening ziet je de huidige lening altijd kunt oversluiten. In dit geval los je de huidige lening in zijn geheel af en je sluit bij de goedkopere kredietverstrekker een nieuw doorlopend krediet af. Doordat je een doorlopend krediet kosteloos kunt aflossen is het altijd rendabel om over te stappen naar een goedkopere kredietverstrekker. Je zult dus als je eenmaal een doorlopend krediet hebt afgesloten regelmatig de rentetarieven moeten bestuderen. In veel gevallen zul je een lagere rente tegenkomen. Mocht het zo zijn dat het echt de moeite waard is om te oversluiten dan is dit bij het doorlopend krediet geen enkel probleem.

Een doorlopend krediet wordt net als de persoonlijke lening afgesloten voor het kopen van een auto, boot of een verbouwing in huis. Doordat beide leenvormen veelvuldig worden afgesloten zijn er veel kredietverstrekkers die beide leningen aanbieden. Het is dan ook aan te raden om als je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet gaat afsluiten de kredietverstrekkers te vergelijken. Je zult hier veel geld mee besparen. Vraag vooraf dus meerdere offertes op zo zie je niet alleen waar je een goedkoop doorlopend krediet kunt afsluiten maar je kunt meteen de voorwaarden van de kredietverstrekkers vergelijken. Want al kijkt men eerst naar de prijs van een lening… de voorwaarden zijn minstens zo belangrijk.