Doorlopend krediet aanvragen

Wanneer je met een financieel probleem geconfronteerd wordt is lenen vaak de oplossing. Je kunt echter ook slim zijn en alvast een soort veiligheidsmarge inbouwen in je leven. Dat doe je door een doorlopend krediet bij de bank af te sluiten. Je hebt dan altijd de beschikking over een bedrag dat je kan lenen wanneer dit nodig is. Zo kan je altijd onverwachte zaken opvangen. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine die kapot gaat. Het geld om een nieuwe te kopen heb je dan altijd met zekerheid beschikbaar op het moment dat het nodig is. Wel moet je dan aan een aantal voorwaarden voldoen.

Altijd beschikbaar

Het voordeel van een doorlopend krediet ten opzichte van een lening is dat een krediet altijd beschikbaar is. Je sluit eenmaal in je leven een doorlopend krediet af en daarna kun je er in principe de rest van je leven gebruik van maken. Dit geldt echter alleen tot het kredietmaximum. Wanneer je een krediet van 10.000 euro hebt en je hebt 9.000 euro opgenomen, dan heb je dus nog maar 1.000 euro ruimte op dat moment. Los je echter van die 9.000 euro 3.000 euro af, dan heb je weer 4.000 euro beschikbaar. Zonder dat je daarbij naar de bank hoeft.

AanbiederRente
Kredietspotter4.4%Aanvragen
Leningmakelaar4.4%Aanvragen

Het doen van een aanvraag

Je hoeft de aanvraag voor een doorlopend krediet dus maar een keer te doen. Eigenlijk kan je dit gewoon bij elke bank in Nederland doen. Vaak kan je dit zelfs thuis online op gang helpen. De eerste vragen kan je via het vragenformulier invullen waarna je een offerte per e-mail krijgt toegezonden. Daarin staan de verdere voorwaarden. Als je daarmee akkoord gaat geef je dit aan bij de bank. Deze kan dan zorgen dat het proces van de aanvraag verder op gang wordt gebracht. Je moet namelijk voor de afronding wel naar de bank gaan. Daar kan alles officieel worden gemaakt.

Vergelijken van de mogelijkheden

Het is belangrijk om vooraf even de mogelijkheden te vergelijken. In eerste instantie gaat het dan om de aanbiedingen die verschillende banken kunnen doen op het gebied van doorlopend krediet. Verder kan je ook even kijken naar de verschillen tussen doorlopende kredieten en persoonlijke leningen. Het kan namelijk best zo zijn dat je toch beter af bent met een lening. Misschien zelfs wel met een minilening. Het is dus verstandig om even onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Vaak kan je je gegevens invullen waarna de verschillende opties onder elkaar worden gezet. Daaruit kan je dan de beste keuze filteren.

Kosten en voorwaarden

Wanneer je gaat vergelijken dan doe je dit over het algemeen op basis van de kosten. Aan elke lening en aan elk krediet zijn immers ook kosten verbonden. Dit is bijvoorbeeld de rente die je betaalt of de boetesommen als je sneller of langzamer aflost. Daarnaast is het ook belangrijk om even de verdere voorwaarden naast elkaar te leggen. Zo is bij veel banken boetevrij versneld aflossen tegenwoordig heel normaal, maar is dit soms niet het geval. Het is belangrijk dat je vooraf van dit soort zaken op de hoogte bent als je gaat afsluiten.